Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUSTI, GUŽVE, ODLASCI...

'Kadrovski smo devastirani': Nakon prijave liječnika predstojnik Klinike za traumatologiju podnio ostavku

Izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca koji se zapalio na Markovom trgu dali su predstavnici Klinike za traumatologiju
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
05.07.2024.
u 14:11

Početkom idućeg tjedna bit će  imenovan v.d. predstojnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, poručuju iz Vinogradske

Prof. Dinko Vidović više nije predstojnik Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj. Predstojnik Klinike za traumatologiju KBC Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Dinko Vidović, podnio je ostavku na dužnost predstojnika Klinike za traumatologiju, koju je ravnatelj prof. Davor Vagić prihvatio. 

Izvanredni unutarnji nadzor nad radom Klinike za traumatologiju, pokrenut 27. svibnja 2024. od strane ravnatelja Vagića, donio je zaključke i preporuke za daljnji nesmetani rad Klinike. "Unutarnji nadzor utvrdio je narušene odnose u komunikaciji između pojedinih liječnika i predstojnika Klinike", navodi se u kratkom odgovoru ravnatelja.

Također je završen i drugi postupak, pokrenut  u povodu prijave za zaštitu dostojanstva radnika na radnom mjestu. Zapisnik o provedenom postupku rješavanja pritužbe za zaštitu dostojanstva tajan je na temelju stavka 10. članka 134. Zakona o radu kojim je propisano da svi podaci utvrđeni u postupku zaštite radnika moraju ostati tajni. Početkom idućeg tjedna bit će  imenovan v.d. predstojnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, poručuju iz Vinogradske. 

Sve je počelo nakon slučaja muškarca koji se zapalio na Markovu trgu, kada je na vidjelo je izbio unutarnji sukob koji traje neko vrijeme u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Prvo se pojavila tvrdnja kako u dežurstvu nije bilo nikog s Odjela za opekline, na što se predstojnik Klinike prof. Dinko Vidović očitovao kako su na dežurstvu bila četiri kirurga, dva anesteziologa i radiolog.

Potom je Večernjak dobio kopiju prijave koju je 17 ortopeda/traumatologa 5. lipnja podnijelo bolničkom Povjerenstvu za unutarnji nadzor, a u kojoj tvrde da je Klinika u Draškovićevoj kadrovski devastirana i loše organizirana. U posljednje dvije godine, kažu, Kliniku su napustila tri pročelnika i tri iskusna traumatologa, a novih liječnika nema. 

"Zbog opisanog deficita u kadrovima, ali prvenstveno zbog propusta da se razdvoje kontrolne i hitne ambulante, gužve u čekaonicama nisu smanjene, već izrazito povećane", stajalo je u prijavi. "Po ključu odmazde", kako navode, dežurstva, rad noću i pripravnost organizirani su protivno kolektivnom ugovoru prema kojem ih ne trebaju obavljati osobe pet godina pred starosnu mirovinu, roditelji s malim djetetom u dobi do tri godine i trudnice. Na teret predstojniku stavljalo se i što "u dane kada je priljev pacijenata najmanji, subotama, protivno bilo kakvoj poslovnoj i organizacijskoj logici, umjesto četiri osobe, za dežurstvo se uredno određuje pet osoba, što osim nepotrebnog troška predstavlja javno kažnjavanje i ismijavanje uvijek istih kolega koji se drznuli tražiti prava koja im pripadaju po kolektivnom ugovoru".

VIDEO Rehabilitacija roda stradalih u nevremenu

 

Komentara 3

ST
sttipe
20:50 06.07.2024.

To je politika uništavanja države, i nije slučajna!! Izjednačavanje zdrastva s američkim. A onda tako i školstvo, i sve ostalo... Teorija urote?? Da! Ali, ostvaruje se korak po korak...

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
22:27 05.07.2024.

Zašto mi je obrisan komentar o ovom općem kirurugu wanabe ortopedu??? Sve što sam napisao je točno. Upravo zbog toga je i ispao problem.

PV
prcko.vita
14:35 05.07.2024.

Nemo slučajno da Beroš da ostavku, ipak je tu debela plata, pa dnevnice, pa putni troškovi pa službena putovanja itd... narode? Još nisi shvatio da je mafia platila da se javno zdravstvo uništi i da ideš s debelim novčanikom privatniku da te liječi? Ajd dobro, valjda ćeš jednog dana shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije