Predstavljen Unicefov priručnik za prevenciju elektroničkog nasilja

"Prekini lanac" djeci nudi savjete za sigurniju upotrebu interneta i mobitela

internet
24.02.2010.
u 14:02

Projekt se provodi u trideset sedam hrvatskih škola, a cilj mu je poučiti djecu i njihove roditelje odgovornijem korištenju elektroničkih medija te upozoriti na opasnost koja iz njih prijeti.

Akcija Unicefa i Hrabrog telefona za prevenciju elektroničkog nasilja među djecom “Prekini lanac” od jučer ima i svoju teorijsku podlogu.

U Osnovnoj školi Josipa Račića na Srednjacima nakon dvije je godine intenzivnog rada skupine domaćih stručnjaka javnosti predstavljen istoimeni priručnik “Prekini lanac” koji roditeljima, nastavnicima i učenicima prvi put na jednom mjestu nudi pregršt praktičnih uputa za što sigurniju uporabu interneta i mobitela.

– Priručnik je rezultat pilot-projekta provedenog u tri osnovne škole i brojnih radionica kojima smo educirali roditelje, nastavnike i učenike, a uloga mu je poučiti djecu odgovornom korištenju elektroničkih medija i osvijestiti činjenicu da virtualno nasilje jednako boli – objašnjava jedna od autorica priručnika psihologinja Jasenka Pregrad.

Program prevencije trenutačno se, kaže, provodi u 37 osnovnih škola i to sredstvima prikupljenim donacijama građana i tvrtki, a posebnu mu je potporu iskazala i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije