EU

Preko kapitala već u EUropi

23.10.2003.
u 00:00

Moramo biti spremni za ulazak u EU 2007. godine, smatra ministar Tonino Picula

Posljednji je trenutak za susret s ljudima koji odlučuju o proširenju EU jer bi u proljeće 2004. godine trebao stići odgovor na hrvatsku molbu za članstvo, a susret gospodarstvenika s predstavnicima Europske komisije prilika je za stvaranje pozitivnog mišljenja.

Poručio je to jučer ministar vanjskih poslova Tonino Picula uoči odlaska predstavnika najznačajnijih hrvatskih kompanija, HNB-a i MVP-a u Bruxelles 28. i 29. listopada, gdje će se susresti s povjerenikom za vanjsku politiku Christopherom Pattenom i povjerenikom za proširenje G?nterom Verheugenom.

- Ambiciozni smo i želimo biti spremni za ulazak Hrvatske u EU 2007. godine iako ostaje otvoreno hoće li se to dogoditi baš tada. Gospodarstvo je naša jaka euroulaznica, ali moramo biti svjesni da će politički kriteriji ipak biti ključni - kazao je ministar Tonino Picula.

- Stvarno stanje hrvatskog gospodarstva bolje je od percepcije koju imaju u EK, a komparativna analiza Hrvatske sa zemljama koje 2004. godine ulaze u EU pokazuje da ne stojimo tako loše. Hrvatska je preko svojih ključnih kompanija već u EU jer su u vlasništvu europskog kapitala - ustvrdio je uime gospodarstvenika Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a.

Ružica ILAK

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije