Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon sjednice Vlade

Plenković o sastanku Vijeća sa Zoranom Milanovićem: Jedina tema bila je nabava aviona

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu medjima nakon sjednice Vlade
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
20.05.2021.
u 14:02

Vezano uz odavanje počasti za Dan oružanih snaga, kazao je kako će svatko polagati svoj vijenac

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Vlade. Komentirao je sastanak Vijeća za obranu gdje se razgovaralo o nabavi borbenih aviona.

- Na sjednici je Vijeće za obranu razmotrilo zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona. Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada, priopćeno je nakon sastanka iz Ureda predsjednika. 

- Pozivam sve građane da se cijepe. To je najbolja zaštita, kazao je uvodno premijer Plenković te se osvrnuo na susret sa Zoranom Milanovićem

- Postoje teme koje povezuju u pogledu nadležnosti predsjednika i Vladu. Vijeće za obranu nije tijelo koje odlučuje. Mi smo odradili taj sastanak, kazao je premijer dodavši kako se razgovaralo samo o temi nabave borbenih aviona. 

 

- To je jedina tema o kojoj se danas raspravljalo. Ništa drugo nije bilo predmet razgovora, naveo je te dodao kako ne zna zašto predsjednikom dio stola nije nosio maske. 

- Nema pritiska, rekao je kratko o mogućem utjecaju na odluku. 

Vezano uz odavanje počasti za Dan oružanih snaga, kazao je kako će svatko polagati svoj vijenac

- Svatko će polagati svoj vijenac. Donijeli smo odluku i gotovo. O tome ne moramo uopće više niti divaniti. Svi će odavati počast na svoj način, sa svojim vijencem, navodi.  

Oko situacije u KBC Sestre Milosrdnice, kazao je kako se neće miješati. 

- Ima v.d. ravnatelj vinogradske, postoje pravilnici, sve ono što je normalno za funkcioniranje bolnice. Ja se u to ne miješam, to je na njima da razrješavaju. Ako treba biti nekih inspekcijskih nadzora, neka se sve istraži i ispita o čemu se radi. Mislim da je to jedino normalno, zaključio je. 

 

Komentara 1

AN
anthropos
14:13 20.05.2021.

Nek se pobrine više o mjerama za suzbijanje corone, inače ostajemo izolirani kao zadnja zemlja j crvenoj zoni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije