suradnja

Premijerka Kosor donosi američka ulaganja u Hrvatsku

kosor (1)
Foto: MVP
1/5
28.09.2010.
u 20:08

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u New Yorku se sastala s predstavnicima 500 najvećih američkih tvrtki.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u New Yorku se sastala s predstavnicima 500 najvećih američkih tvrtki zainteresiranih za ulaganja u Hrvatsku.

Nakon što je premijerka predstavila mogućnosti hrvatskog gospodarstva i projekt 30 velikih investicija te mjere koje Vlada pokreće za oporavak Hrvatske, američki ulagači su otkrili da su spremni za poslovne izazove u našoj zemlji te su premijerki naglasili da ih najviše zanima ulaganje u turizam i uspostavu izravnih zrakoplovnih letova između Amerike i Hrvatske kako bi potaknuli dolazak većeg broja američkih turista.

Sastanak je održan u sjedištu lista The New York Times u organizaciji američkog ureda za ekonomski razvoj kojim predsjeda Charles Kolb.

- Izuzetno sam optimističan nakon susreta s premijerkom i uvjeren da će biti američkih ulaganja u Hrvatsku. Imate izvrsno vodstvo koje je predano tom cilju. Hrvatska je izvanredna zemlja, ima obrazovano stanovništvo, bogate prirodne resurse i spektakularne ljepote bez usporedbe u svijetu - izjavio je Charles Kolb.

Na pitanja što je zanimljivo američkim ulagačima, izdvojio je turizam, farmaceutsku industriju i telekomunikacije.

Na sastanku s Kosor bio je i Roberto Benmosche, predsjednik uprave osiguravajuće tvrtke AIG koji posjeduje kuću u Dubrovniku i vinograd na Pelješcu.

- Hrvatska ima jasne i konkretne propise za poslovanje i to treba poštivati, a ja imam jako dobra iskustva - rekao je.

Premijerka se sastala i s američkim poslovnim ljudima hrvatskog podrijetla s kojima je razgovarala o problemima koje treba ukloniti za brža ulaganja jer su upozorili na administrativne i birokratske prepreke.

- Zadovoljna sam posjetom Americi, dobila sam čestitke za govor u UN-u, održala sam kvalitetne sastanke na burzi i s poslovnim ljudima i iseljenicima te dobila potporu za politiku hrvatske Vlade i program gospodarskog oporavka - izjavila je Kosor za Večernji list.

 

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
06:53 29.09.2010.

Premijerka Kosor donosi američka ulaganja u Hrvatsku u vidu pozdrava Dr. Ive Sanadera, 10 kišta Coca Cole, 5 kišta Budweisera i 150 US dolara socialne pomoči za bezposlene građane HR..

BK
bez_komentara_2
21:16 28.09.2010.

Jaca i Sanader u SAD-u,još im je falio samo Šuker i Amerika bi otišla u k****!Gori su od kuge!

Avatar DucMan
DucMan
06:53 29.09.2010.

Pazi glupost (ili laž)... Sastala se sa pretstavnicima 500 (petstotina, pet_nula_nula) firmi. Što se pobogu moglo dogovoriti na takav način? Ništa. Tko se ikad sastao sa tolikim brojem ljudina nekom sastanku? Kakve mogućnosti hrvatskog gospodarstva je ona mogla predstaviti? II o kojem projektu 30 velikih investicija je govorila? Opet farbaju i lažu. Čuj sastala se sa pretstavnicima ni manje ne više nego 500 firmi. Strašan sastanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije