I dalje bez kavice

Premijerka Kosor sama plaća svoje ljetovanje u vili Jadranka

'10.08..2010.,-Fazana .Tocno u 17,00 Jadranka Kosor stigla u Fazanu i brodicom otplovila put otocja Brijoni. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
1/3
11.08.2010.
u 19:45

Premijerka poručuje da ljetuje privatno te će sastanak sa splitskim gradonačelnikom dogovoriti nakon toga – službenim putem.

Medijska prepucavanja na relaciji Kosor – Kerum o tomu tko je koga zvao na kavu, sastanke i tko koga izbjegava mogla su u utorak na Brijunima dobiti "točku na i". Ali nisu! Premijerka Jadranka Kosor na otočje je stigla iza 17 sati brodicom Madona iz Fažane. Splitski gradonačelnik Željko Kerum s obitelji istog je dana iz brijunske luke isplovio točno u podne.

Kerumovi apetiti

Jesu li se mimoišli slučajno ili namjerno? Premijerka Kosor preko svoje je glasnogovornice poručila da ona ljetuje privatno i i da će se svaki sastanak s Kerumom dogoditi službenim putem. Kada, teško je reći, no sigurno Kosor neće čekati pola godine, koliko je čekala da joj je na kavu početkom godine dođe predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Ova kava J. Kosor je hitnija s obzirom na sve veće Kerumove apetite i najavu da na idućim parlamentarnim izborima računa s deset saborskih mandata. Jasno, jedno je reći, a nešto potpuno drugačije to i postići, no Kerumu su se mnogi smijali i kada je najavljivao "pohod" na grad Split, kojim danas "drma" sa sestrom Nevenkom.

>>Premijerka Kosor pobjegla od paparazza na Brijune

– Očito je da premijerka treba Keruma više nego on nju iako preko medija ispada da svatko svakog treba, a stalno se izbjegavaju. Jasno je da premijerka u igri za parlamentarne izbore mora stvarati koalicijski potencijal, a Kerum i njegova ekipa i nisu baš tako zainteresirani – smatra Milardović.

"Igru" koju je započeo – "pohod na Vladu" – Kerum će, smatra Milardović, provesti do kraja i ne sumnja u njegov uspjeh.

– Ako Kerum osvoji određeni broj mandata, potencijal će mu biti veći. Kosor ga u tome ne može spriječiti, ali ga može raznim interesima potaknuti da uđe u savez s HDZ-om– zaključuje. A kud ćeš boljeg interesa od foteljice u Vladi!

Naravno, postoje i drugačija mišljenja. Sociolog Zoran Malenica smatra da Kerum svojim prijetnjama o osvajanju Markova trga samo "širi maglu".

– On priča da će okupiti nezavisne dalmatinske gradonačelnike. To je nerealno. Pa to su ljudi različitih političkih stajališta. Od toga nema ništa. A kada bi i bilo, uvjeren sam da bi Kerum dobio puno manje glasova nego na lokalnim izborima jer se nije snašao u politici – smatra Malenica. Blefira li Kerum ili ne, doznat će se brzo.

Vremena nema na bacanje. Zna to jako dobro splitski gradonačelnik. Pa zato je i uživao u svakoj minuti svojega trodnevnog odmora na Brijunima na koje je stigao sa suprugom Fani, sinčićem Franom i prijateljem. Kako kažu zaposlenici Brijuna, oduševio se otočjem koje je posjetio prvi put. I koje će mu se na popisu obveznih ljetnih oaza naći i iduće ljeto. I to na dulje vrijeme.

Voli aktivan odmor

Zaposlenicima Brijuna poručio je i da će otočje preporučiti svim prijateljima. Iako je na Brijunima bio kratko, splitski je gradonačelnik pokazao da voli aktivan odmor. Sa svojom Fani cijelo je otočje prošao elektromobilom, zanimao sa za brijunske teniske terene, a okušao se i u golfu. Kupovao je Kerum i knjige, i to o početku turizma na Brijunima koje se mogu naći u suvenirnici hotela Neptun. Je li u Split ponio i koji od "Titovih suvenira", koji se također ondje prodaju, nije poznato. Zaposlenici otočja o splitskom gradonačelniku govore kao o jednostavnoj i galantnoj osobi. Kažu da je večerao u restoranu "Galija", gdje su ga oduševili biftek s tartufima i lazanje s tartufima. Večere je u prosjeku plaćao do 2000 kuna, a konobarima ostavljao napojnice od približno 300 kuna.

Ključne riječi

Komentara 41

PG
praseca gripa
19:50 11.08.2010.

Ja ne vjerujem! A vi drugi kako hocete.

OB
-obrisani-
21:07 11.08.2010.

Premijerka Kosor sama plaća svoje ljetovanje u vili Jadranka kako bi sa time pokušala izbalansirati BDP i monetarno stanje Republike Hrvatske..

BA
Bandit
11:59 12.08.2010.

ehheehehehh JA vjerujem da sama placa svoj godisnji,al je prije toga maznila par miliona kao i stan sto ima ,posteno je do njega dosla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije