Premijerka Kosor sastala se s izaslanstvom Kongresa SAD-a

kosor
Antonio Bronić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
15.02.2010.
u 16:42

Na sastanku je istaknuto kako je Hrvatska ponosna članica NATO-a i pouzdan partner koji pridonosi svjetskom miru i stabilnosti.

Premijerka Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s izaslanstvom Kongresa SAD-a, senatorom Georgeom V. Voinovichem i senatoricom Jeanne Shaheen. Kosor je istaknula da susret s uvaženim američkim senatorima učvršćuje izvrsne odnose između Hrvatske i Sjedinjenih Država te je zahvalila na potpori SAD-a hrvatskom euroatlantskom putu.

Na sastanku je istaknuto kako je Hrvatska ponosna članica NATO-a i pouzdan partner koji pridonosi svjetskom miru i stabilnosti. Premijerka je obavijestila američke senatore o hrvatsko-slovenskoj inicijativi za jugoistočnu Europu te o organizaciji konferencije na kojoj se očekuje sudjelovanje predsjednika država ili vlada europskog jugoistoka.

Posebno je istaknuto kako Hrvatska podupire jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu kao državu triju ravnopravnih, konstitutivnih naroda. Senator Voinovich i senatorica Shaheen dali su punu potporu naporima Vlade RH te su naglasili kako je SAD iznimno zainteresiran za jačanje gospodarske suradnje te podizanje trajnog mira u regiji u čemu Hrvatska ima iznimno važnu ulogu.

Komentara 8

DU
Deleted user
16:54 15.02.2010.

Nova prilika za ‘sočan’ anti-Kosor komentar…navalite krezubi SDPederki…

OB
-obrisani-
17:24 15.02.2010.

--cuja san...kako JACA govori engleski..!!! ..kaze hvala..TENK YU....puka san od smija..!!

OB
-obrisani-
16:51 15.02.2010.

ne i ne ne se dogovarati sa sdp-om sve dok se ne očituje o svom koalicijskom partneru ids-u oni hoče autonomiju da vas sada čujemo!!!!!!!!!!!! a plus to ovi pokušavaju dati 200 tisuča srba dvostruko prava glasa a u istosto vrijeme uzeti cijeloj dijaspori uzeti 230 tisuča glasova ma marš ovime ste se pokopali do kraja a ako ova kosorica ovako nastavi i svojim dijelima ispuni ova naša očekivanja ovaj sdp je več sada izgubio izbore pozdrav OPAČIČIMA;STAZIČIMA;JOVANOVIČIMA(pogotovo šprajcu) fij stoko sitnoga zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije