NAKON DUGE BOLESTI

Preminuo Vasilije Sentivanac (18) čija je bolest ujedinila Vukovar

Vasilije Sentivanac
Privatna arhiva
13.04.2018.
u 15:16

Vaso, kako su ga prijatelji zvali, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru. Naime, već u jesen 2016. godine organizirana je prijateljska nogometna utakmica između HNK Vukovara 1991 i NK Vuteks Sloge inače velikih nogometnih rivala.

Nakon duge i teške bolesti u bolnici u Njemačkoj jutros je preminuo Vasilije Sentivanac(18) iz Borova, sela nedaleko od Vukovara, koji se liječio od akutne limfoblastične leukemije “T” imunofenotipa. Vaslije se razbolio u ljeto 2016. godine kada je započeo sa svojom najtežom utakmicom koju je nažalost izgubio. Vaso, kako su ga prijatelji zvali, u svojoj bolesti ujedinio je i Hrvate i Srbe u Vukovaru. Naime, već u jesen 2016. godine organizirana je prijateljska nogometna utakmica između HNK Vukovara 1991 i NK Vuteks Sloge inače velikih nogometnih rivala.

Vasilije je tijekom nogometne karijere igrao za oba kluba. S obzirom da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da je bila potrebna operacija u Njemačkoj krajem prošle godine organizirana je i humanitarna akcija u okviru koje su prikupljanja sredstva za njegovo liječenje u Njemačkoj. U samo nekoliko dana prikupljeno je više od milijun kuna. Sredstva su donirali i Hrvati i Srbi, učenici, radnici, branitelji, udruge, sportski klubovi, glazbenici… Sredstva su prikupljena i operacija je obavljena u Njemačkoj ali, nažalost, Vaso nije izdržao. Izgubio je svoju najtežu životnu utakmicu. Obitelji i prijateljima, kao i cijelom Vukovaru, ostat će zauvijek u sjećanju po svome osmjehu, vedrom duhu i optimizmu koji ga nije napuštao niti tijekom bolesti. Uvijek je govorio kako iznimno voli nogomet. Informacija o vremenu i mjestu sahrane biti će naknadno objavljena.   

 

Komentara 23

DO
dom7
15:46 13.04.2018.

Mladi čovječe počivaj u miru Božjem!

IB
ibiza
15:44 13.04.2018.

zalosno i suvisno je sta dodati a takav je zivot ,nekada je nepravedno a moramo i to ucitit prihvacati nazalost pocivaj u miru ....

AM
ante_maja
15:49 13.04.2018.

ne daj Boze nikome,bio on srbin,hrvat,njemac ili bilo tko...sucut obitelji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije