KRVAVA PROSLAVA

Nožem ga ubo u srce: 7 godina zatvora zbog ubojstva brata blizanca

fatalna dolores i tomas
Foto: Davor Puklavex/Pixsell
1/7
28.02.2017.
u 13:54

Suđenje Miroslavu Tomasu počelo je u listopadu 2015. godine i bilo je zatvoreno za javnost.

Miroslav Tomas na zagrebačkom županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora zbog ubojstva brata blizanca Vedrana, 1. siječnja 2013. godine u stanu u Zagrebu.

Prema optužnici, Tomas se teretio da je svog brata, inače jednojajčanog blizanca, usmrtio ubodom noža u srce. S obzirom na to da je osuđen na kaznu zatvora veću od pet godina, automatski mu je određen istražni zatvor, no Tomas se danas na objavi presude nije pojavio. Obrazlažući presudu, sutkinja Sanja Mazalin kazala je da je u ovom postupku, koji je bio izrazito težak i naporan jer su roditelji i oštećenici, mnogo stvari ostalo nerazriješeno, ali je nedvojbeno utvrđeno da je Miroslav Tomas ubio svog brata.

Kako je kazala sutkinja, to proizlazi iz provedenih dokaza, iskaza svjedokinje koja je te kobne noći osim braće jedina bila nazočna u stanu te vještačenja.

Obrazlažući presudu, sutkinja je kazala i da je obrana Miroslava Tomasa tvrdila kako je moguće da on nije počinitelj već svjedokinja koja je bila u stanu, no za takve tvrdnje obrane nije bilo dokaza. Isto tako sud je nedvojbeno otklonio i tvrdnje obrane da je riječ o mogućem samoubojstvu

Podsjećamo, doček 2013. godine u stanu u Ogrizovićevoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci završio je krvavo nakon što je Miroslav Tomas u jutarnjim satima ubio svog 31-godišnjeg brata blizanca Vedrana.

On ga je teško ozlijedio nakon snažnog uboda nožem u prsa pa je Vedran iskrvario na podu njihova stana. S njima je bila i Dolores D., djevojka pokojnog Vedrana koja je s njima živjela u stanu te je s obojicom imala seksualne odnose. Ona je ispalila hitac iz pištolja jer Miroslav nije htio zvati Hitnu pomoć.  

Suđenje Miroslavu Tomasu počelo je u listopadu 2015. godine i bilo je zatvoreno za javnost

>> Miroslav Tomas: Nisam kriv za smrt svog brata blizanca

>> Dvije godine od ubojstva brata čeka optužnicu i uživa u noćnom životu

Komentara 13

Avatar Ohjooj
Ohjooj
13:58 28.02.2017.

7 godina za ubojstvo brata blizanca? Premalo..

Avatar bosanac1951
bosanac1951
14:30 28.02.2017.

Malo je dobio pržuna...On će kad tad doći na slobodu, ali brat bogme nikad....Blaga kazna.

KA
kajinx
14:05 28.02.2017.

Nožem ga ubo... Nožem ga uboo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije