Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Priča o BRITI – Voda je naš element

Foto: Promo
1/3
31.08.2023.
u 18:46

Uz BRITU uz dnevnu potrošnju 2 litre vode dnevno možemo smanjiti 15 kg plastičnog otpada po osobi godišnje i dokazano je smanjenje emisije CO2 za 134,7 kg po osobi godišnje

Brita, kao vodeća međunarodna kompanija u području filtracije vode, unapređuje kvalitetu vode za piće putem svojih proizvoda. Koristeći vrhunski razvijenu tehnologiju nastali su proizvodi koji omogućuju direktno filtriranje vode iz slavine, efikasno uklanjajući nepoželjne okuse, mirise, klor, kamenac, mikro plastiku, herbicide, pesticide i teške metale. Kompanija Brita također naglašava važnost zdravstvenih aspekata vezanih za vodu kao ključnog resursa u razvoju čovjeka te se aktivno brine za održivost i smanjenje upotrebe jednokratne plastike, istovremeno podižući svijest o potrebi za zaštitom okoliša.

Naša ključna kompetencija je optimizacija vode. To znači da oblikujemo jedno od najvažnijih tržišta budućnosti.

Naša misija to savršeno sažima: svima nudimo najbolje moguće iskustvo pitke vode - prema njihovim individualnim potrebama.

Povijest tvrtke BRITA započela je 1966. godine kada je osnivač tvrtke Heinz Hankammer došao na ideju optimizacije vode iz slavine na inteligentan i praktičan način. 1967. prvi put je u serijsku proizvodnju krenuo filter AquaDeMat koji je demineralizirao vodu na benzinskim postajama. Heinz Hankammer pitao se zašto se ionski izmjenjivači ne koriste za desalinizaciju vode koja se koristi na benzinskim postajama. Članovi obitelji Hankammer prve su proizvode napravili pod kruškom u vrtu. Od tada je naša tvrtka, sa sjedištem u Taunussteinu u Njemačkoj, prerasla iz samostalne izložbe u međunarodnu tvrtku s 1953 zaposlenika.

Uz BRITU uz dnevnu potrošnju 2 litre vode dnevno možemo smanjiti 15 kg plastičnog otpada po osobi godišnje i dokazano je smanjenje emisije CO2 za 134,7 kg po osobi godišnje.

Novom idejom o vodi Brita brine za održivost te je ponosni partner konferencije pokreta Rezolucija Zemlja Večernjeg lista o klimatskim promjenama koja će se održati 28. rujna  u Zagrebu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije