NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

Prijatelj K.K.: Slavljeniku je na rođendanu rekao da će dobiti dar u školi, a onda je pucao

Beograd: Ispred osnovne škole "Vladislav Ribnikar" neprestano pristižu građani kako bi zapalili svijeću
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/11
08.05.2023.
u 07:33

Dječak je potvrdio da je K. K. zatražio promjenu razreda kako bi pobjegao od maltretiranja, no i da su se incidenti nastavili u novom razredu

Gotovo tjedan dana nakon nezapamćenog masakra u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar tema ne napušta pažnju građana i medija. Toliko je detalja još nepoznato, a ponajprije odgovor na pitanje zašto je 13-godišnji K. K. pucao na učenike s kojima je pohađao školu.

U potrazi za odgovorom na to pitanje, francuski list Le Soir razgovarao je s učenikom spomenute škole koji je, kaže, bio jedan od rijetkih prijatelja K.K. Zajedno su igrali nogomet i igrice, a tvrdi i kako je svjedočio zlostavljanju koje je K.K. trpio od druge djece, prenosi Blic.

– Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se izvan škole, provodili smo sate igrajući videoigrice. Najviše smo igrali Fortnite, ali igrali smo i nogomet u Tašmajdanskom parku – naveo je dječak dodajući kako je K. K. bio miran i pristojan introvert kojeg su drugi često zadirkivali jer je dobivao najbolje ocjene. 

– On je tip koji drži stvari za sebe. Čak i kad ga nagovorite da igra nogomet, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja, a drugi ga maltretiraju jer je odličan učenik. Jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili, vikali su "štreber" i "nesretnik", a bilo je i drugih nadimaka. Koliko ja znam, nisu ga tukli – ispričao je.

Beograd: Ispred osnovne škole "Vladislav Ribnikar" neprestano pristižu građani kako bi zapalili svijeću
1/42

Dječak je potvrdio da je K. K. zatražio promjenu razreda kako bi pobjegao od maltretiranja, no i da su se incidenti nastavili u novom razredu. Kaže i da je volio pucati na poligonu na koji ga je vodio otac.

Dva dana prije stravičnog masakra, 1. svibnja, dječak i K. K. bili su na istom rođendanu gdje K. K. slavljeniku nije donio dar.

– Kasnije mu je rekao: "Dobit ćeš poklon u školi" – prisjetio se dječak riječi koje sada imaju zloslutan odjek.

Ispričao je reporterima i kako je za njega izgledao taj 3. svibnja kada je njegov dotadašnji prijatelj u školu ušao s dva pištolja i počeo pucati. 

– Bio je kraj prvog sata, oko 8:35 sati. Čuli smo pucnjeve, ali smo pomislili da su se prevrnuli stolovi jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo dogodilo, shvatili smo tek kada je jedan profesor ušao u učionicu vičući: "Pucaju, bježite, bježite." Spasio nas je nastavnik. Dok sam izlazio kroz prozor, vidio sam K. K. u dvorištu, ali tada nisam shvatio da je on ubojica, to sam doznao kasnije – rekao je dječak.

Ključne riječi

Komentara 3

TA
takoje
14:30 08.05.2023.

ali, kako jedan 13-godišnjak zna koristiti vatreno oružje i kako može doći do njega, sustav je zakazao

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
06:50 09.05.2023.

Poanta članka? Rođendanski dar je bio bulet u čelo?

NE
NervozniPoštar
10:09 08.05.2023.

Mora nešto iz komšiluka da se objavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije