velika tuga

Prijatelji se oproštaju od vojnika Jakova Bočkaja: 'Bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan...'

Jakov Bočkaj
Facebook
16.04.2023.
u 13:06

Načelnik Općine Jakšić proglasio je 17. travanj 2023. godine Danom žalosti povodom tragične smrti Jakova Bočkaja

Mladi vojnik Jakov Bočkaj (21) kojeg je u subotu pretukao 20-godišnjak na parkiralištu u Požegi preminuo je jutros u požeškoj bolnici. Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj  izrazili su sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja. Mladić je bio član kluba NK Eminovci.

 

"Naš prijatelj i suigrač Jakov Bočkaj jutros nas je prerano napustio u svojoj 21. godini. Teško je vjerovati da više nećemo zajedno obući dres i kopačke, igrati s njim i zajedno se družiti. Jakov je ostavio trag na terenu i u našim srcima, bio je dobar prijatelj, igrač, sumještanin, uvijek nasmijan i podrška svim igračima. Obitelji, rodbini i prijateljima izražavamo iskrenu sućut i pružamo svu moguću podršku. Počivaj u miru, Jakove!", objavili su na svojim Facebook stranici. Brojni prijatelji i mještani ispod objave ostavili su poruke sućuti obitelji. 

Načelnik Općine Jakšić proglasio je 17. travanj 2023. godine Danom žalosti povodom tragične smrti Jakova Bočkaja. "Prema Odluci kojom je proglašen Dan žalosti u obvezi je na svim zgradama ustanova i institucija na području Općine Jakšić istaknute zastave na pola koplja. Poziv upućujemo i drugim pravnim i fizičkim osobama da također istaknu zastave na pola koplja. Ujedno pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost i organizatore javnih manifestacija da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti", stoji u priopćenju na stranicama Općine.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo 'Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti'. 

Jakov Bočkaj
1/14

Kako su priopćili osumnjičeni je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave. "Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo", stoji u priopćenju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
14:59 16.04.2023.

Ma koji sud: uz sve olakotne okolnosti dobiti će 5-6 godina, i nakon 3 je vani... To što je uništio život cijele obitelji, nije bitno... Tog debila treba dati obitelji na obradu i pokupiti nakon 48 sati ostatke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije