SUPER PRILIKA

Prijavi se za stipendije 'Drugačiji svijet' za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Foto: pixabay
1/4
16.10.2024.
u 11:30

Budući i aktualni studenti, odnosno djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, u ovoj akademskoj godini mogu putem programa ostvariti pravo na dvanaest godišnjih stipendija ukupne vrijednosti 43.200 eura. Pojedinačna stipendija iznosi 3.600 eura godišnje, a prijave su otvorene do 31. listopada.

U sklopu programa 'Drugačiji svijet', otvoren je natječaj za dodjelu dvanaest stipendija namijenjenih djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Stipendije u iznosu od 300 eura mjesečno, odnosno ukupno 3.600 eura godišnje, pružaju financijsku podršku studentima tijekom cijelog trajanja njihova studija.

Stipendije su dostupne studentima prijediplomskih i diplomskih studija. Četiri stipendije namijenjene su brucošima, odnosno studentima prve godine studija, dok osam stipendija ide studentima viših godina. Natječaj je otvoren do četvrtka, 31. listopada 2024. godine, a prijave se zaprimaju do 12 sati. Više detalja o programu i kako se prijaviti na natječaj saznajte na LINKU.

Mladi koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi suočavaju se s brojnim izazovima koje je teško zamisliti. Osim materijalne potpore, ključno je da dobiju osjećaj kako nisu sami i da netko vjeruje u njihov potencijal. Program 'Drugačiji svijet' OTP banke osmišljen je upravo kako bi im pružio financijsku i moralnu podršku potrebnu za nastavak obrazovanja i njihovog životnog puta.

"Naša banka ima dugogodišnju tradiciju pomaganja zajednici. Vjerujemo da svi mladi zaslužuju istu priliku za obrazovanje i razvoj, a program 'Drugačiji svijet' predstavlja našu težnju da olakšamo put djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi prema budućnosti ispunjenoj mogućnostima. Pomoći im da ostvare svoje snove naša je motivacija", ističu ovom prigodom iz OTP banke.

Sve stipendije traju do završetka studija, pod uvjetom da studenti redovito ispunjavaju svoje akademske obveze i zadrže status redovnog studenta u Republici Hrvatskoj. Ukupna vrijednost dvanaest stipendija za akademsku godinu 2024./2025. iznosi 43.200, odnosno gotovo 173.000 eura tijekom cijelog studija.

Prema podacima iz 2023. godine, u Hrvatskoj je gotovo tri tisuće djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, od kojih više od 200 svake godine završava srednju školu. Međutim, tek mali broj njih nastavlja obrazovanje, zbog čega je ovaj program osmišljen kako bi pružio potrebnu financijsku i moralnu podršku mladima u najosjetljivijoj životnoj fazi. Dodajmo ovome kako je u proteklih četrnaest godina banka kroz razne programe za stipendije izdvojila više od 1,2 milijuna eura.

'Drugačiji svijet' dio je šireg društveno odgovornog djelovanja OTP banke, koji uključuje cijeli niz humanitarnih i obrazovnih inicijativa, a do sada su stipendije dodijeljene studentima slabijeg imovinskog stanja te studentima sportašima. Banka već više od deset godina organizira brojne donacijske natječaje putem kojih financira projekte iz područja obrazovanja, očuvanja kulturne baštine, zaštite okoliša, te humanitarnih i sportskih aktivnosti. Kroz trinaest godina putem javnih natječaja za dodjelu donacija financirano je više od 540 projekata u vrijednosti gotovo 750 tisuća eura.

Program i natječaj 'Drugačiji svijet' objavljen je na web stranici OTP banke gdje možete pronaći sve potrebne informacije: Stipendije za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi | OTP banka d.d.

>>> Jeste li se ikada zapitali koji tu to najgori stereotipi o Hrvatima? Evo što nam je Chat GPT otkrio

1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije