RAZBOJSTVO

Prijeteći pištoljem opljačkao poštu pokraj stana premijerke Kosor

pljačka pošte (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
08.06.2011.
u 08:43

Premijerkino osiguranje nije vidjelo pljačkaša jer su im smetali kombiji

Došao je kod krivih Jadranki – šalili su se susjedi na račun pljačke pošte u kojoj je maskirani i naoružani razbojnik u 7.08 upao u poslovnicu pošte u zagrebačkoj Šeferovoj ulici na kućnom broju 4.

Naime, dvadesetak metara od ulaza u zgradu hrvatske premijerke Jadranke Kosor, koja živi na tom kućnom broju, drski je razbojnik maskiran i s pištoljem u ruci ušao u poštu i zaprijetio šokiranim zaposlenicama koje su se obje zvale – Jadranka.

Na sreću, nije ih ozlijedio, a osim njih dvije u trenutku pljačke u pošti nikoga drugoga nije bilo. Zaposlenice Jadranka P. (39) i Jadranka D. (38), prestrašene pojavom maskiranog razbojnika s vatrenim oružjem u ruci, odlučile su poslušati njegove naredbe te su posegnule ispod pulta za novčanicama. Predale su mu malo više od 10.000 kuna. Domogavši se novca, pobjegao je.

– Alarme su upalili tek kad je on pobjegao – rekao nam je jedan od susjeda. Tada je reagiralo i premijerkino osiguranje koje do tada nije zapazilo pljačku. Jer, kako su se opravdavali, doznali smo, pogled na poštu zaklanjala su im dostavna vozila.

– Premijerkino je osiguranje tu u svako doba dana i noći. Katkad ih je petero, šestero, a osim jednog, koji je uvijek u automobilu preko puta, jedan stoji i pred ulazom. Katkad i legitimiraju nepoznate ljude koji ulaze. Ujutro je padala kiša i vjerojatno nisu zapazili pljačku – rekli su susjedi. – Policajci koji osiguravaju objekt mogu i trebaju reagirati ako je u tijeku počinjenje kaznenog djela – objasnili su nam u MUP-u.

Još je jedan drski pljačkaš izveo svoj “pohod” u Šeferovoj ulici nedavno. U travnju ove godine kradljivac je u prodavaonici dm-a sa 2,43 promila alkohola uzimao kozmetičke proizvode.

Zatim je pobjegao. Zaštitar je zvao u pomoć policajce u blizini. Bjegunac je jednog od njih pošpricao suzavcem, a on ga je ipak uspio savladati. Za krađu je osumnjičen M. B. (45).

Komentara 26

BG
bijesna glista
10:16 08.06.2011.

Hm Ovaj lopov je stvarno drčan i lud. Osiguranja Premijerke u tom kvartu ima ko u priči, a ovaj pljačka baš kad ona odlazi na posao.

UN
unbekant
09:26 08.06.2011.

zbog cega je policija ogradila prilaze posti, kad je pljackas vec \"odradijo\"poso i sada je u bjeg s lovinom,boje se da se pljackas nebih vratijo po ostatak,ah jesu glupi boze blagi...

DU
Deleted user
09:37 08.06.2011.

Ne možeš kriviti nikog nego ovu državu, policiju i slabo kažnjavanje prijestupnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije