HDZ-OV KANDIDAT

Primorac odbacio Anušićevu ideju pa komentirao Milanovićevo pismo: 'Zašto sada, kad za tri mjeseca neće biti predsjednik?'


Barban: Predsjednički kandidat Dragan Primorac dao izjavu za medije
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
25.09.2024.
u 13:53

"Protiv sam smanjenja ovlasti predsjednika bez promjene Ustava. Zakon nisam vidio i ne mogu ga komentirati dok ga ne pročitam."

Predsjednički kandidat HDZ-a, Dragan Primorac, zajedno s ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom iz Domovinskog pokreta, obišao je Slavoniju. Tijekom posjeta, razgovarali su s novinarima u Ivanovcima Đakovačkim. Dabro je istaknuo da je Domovinski pokret prije dva tjedna jednoglasno odlučio podržati Primorca kao predsjedničkog kandidata. "Očekujemo da će Primorac provoditi politike koje smo zagovarali, poput samodostatnosti u proizvodnji hrane i energije. Naši programi bit će realizirani kroz budućeg predsjednika", rekao je Dabro.

Nakon posjeta farmi, Primorac je naglasio važnost mlijeka u dječjoj prehrani. "Želim da sva djeca u Hrvatskoj imaju besplatne zdrave obroke. Radimo na tome da do 2028. godine sve škole u Hrvatskoj pređu na jednosmjensku nastavu i imaju vlastite kuhinje koje će djeci osigurati zdrave, uključujući mliječne, obroke", izjavio je. Dodao je i kako je važno da djeca razumiju koliko je mlijeko ključno za njihov razvoj te da zdrava prehrana podrazumijeva proizvode bez šećera, piše N1

Na pitanje o pozivu s Pantovčaka na razgovor o veleposlanicima, Primorac je odgovorio: "Ako je namjera iskrena, pozdravljam je. No, postavlja se pitanje zašto sada, kad za tri mjeseca Milanović više neće biti predsjednik." O svom pristupu takvim situacijama rekao je: "Za mene je ključna izvrsnost. Hrvatski interes bit će iznad svega, a oni koji najbolje mogu predstavljati RH imat će moju podršku, bez obzira na političke interese ili stranačke boje." Što se tiče smanjenja ovlasti predsjednika Republike, koje predlaže ministar obrane Ivan Anušić, Primorac je izjavio: "Protiv sam smanjenja ovlasti predsjednika bez promjene Ustava. Zakon nisam vidio i ne mogu ga komentirati dok ga ne pročitam."

>>> FOTO Prepoznajete li ovo dijete? Danas je uspješni hrvatski biznismen, karijeru je gradio vani, ali ambicije su mu još veće


Barban: Predsjednički kandidat Dragan Primorac dao izjavu za medije
1/24

Komentara 4

BR
brongostar
15:58 25.09.2024.

Primorac je Einstein za slučajnu štetočinu

KA
Kapitol
15:30 25.09.2024.

Strand se ne moze kandidirati za predsjednika Hrvatske.

ZO
Zorica48
14:58 25.09.2024.

Boze koji blefer ovaj Primorac. Pa on kso da nije procitao Ustav kao da nije oprouvio ovlasti Predsjednika. On se cudi sto sada Milanovic trazi sastanak. Primorac kao da je pao sa.Marsa. Pa Milanovic to trazi vec godinama ali ga Plenkovic tretira kao da ga.nema i da on mora biti kralj-car. I prvi.dan je dao do znanja da ce biti tvrda kohobitacija. Zar smo to zaboravili. Ruku koju taj dan nije prihvatio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije