POPRAVCI ĆE POTRAJATI

Problemi uoči otvaranja Olimpijskih igara: Francuske željeznice na meti vandala, podmetnuto nekoliko požara

Strike by French SNCF controllers in France
GONZALO FUENTES/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.07.2024.
u 09:37

Francuski ministar prometa oštro je osudio 'kriminalne radnje'.

Samo nekoliko sati prije otvaranja Olimpijskih igara francuske željeznice upozoravaju kako je njena infrastruktura bila meta 'zlonamjernih radnji' kojima je cilj bio paraliziranje sustava. BBC piše kako je ovim radnjama zahvaćeno nekoliko brzih linija zapadno, sjeverno i istočno od Pariza te da su brojni vlakovi otkazani. Željeznica navodi kako bi rješavanje ove situacije moglo potrajati 'cijeli vikend dok traju popravci'.

Sinoć smo bili žrtva nekoliko vandalskih djela na brzim prugama. Požari su namjerno podmetnuti kako bi oštetili instalacije - navodi SNCF u priopćenju. Novinska agencija AFP upravo je izvijestila o komentarima koje je primila od izvora bliskog istrazi koji kaže da su paljevine bile "sabotaža". Njihov izvor je dodao da su napadi "očito koordinirani", navodi novinska agencija.

Francuski ministar prometa oštro je osudio 'kriminalne radnje'. - Koordinirane zlonamjerne akcije sinoć su bile usmjerene na nekoliko TGV linija i ozbiljno će ometati promet do ovog vikenda. Oštro osuđujem ove kriminalne radnje koje će ugroziti odlaske na godišnji odmor mnogih Francuza - objavio je ministar na društvenim mrežama te se zahvalio osoblju željeznica koji čine sve da što je brže moguće omoguće sve usluge.

VEZANI ČLANCI

Na ulicama 45 tisuća policajaca

Francuska u petak namjerava oduševiti svijet ekstravagantnom ceremonijom otvaranja Olimpijskih igara u srcu Pariza, a oko 45.000 policajaca, 10.000 vojnika i 2.000 privatnih zaštitara osiguravat će sigurnost parade duž rijeke Seine, njezinih obala i okolnih spomenika, objavio je Reuters.  Igre se, navodi se, održavaju u vrijeme velikih sigurnosnih rizika, odnosno u doba pojačanih geopolitičkih napetosti.

Predviđeno je da gotovo 7.000 sportaša oplovi rijekom Seinom pored najpoznatijih pariških znamenitosti, dok će ih više od 300.000 gledatelja promatrati s obala.

Ključne riječi

Komentara 3

A3
a300
10:57 26.07.2024.

Ja mislim da ce u bliskoj buducnosti u Francuskoj i Belgiji morati VOJSKA izici na ulice i rijesiti taj problem za slijedecih 100 godina ….. ako se to dogodi , narod mora znati da vojska ne staje dok ne rijesi problem , tj. uvodi se izvanredno stanje …

MA
mamba123
11:43 26.07.2024.

poslije Olimpijade maximalno naoružati Ukrajinu.

MA
mamba123
11:42 26.07.2024.

Ma Rusi naravno , 100 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije