Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČIO SLUŽBENIČKI SUD

Pročelnica koju je Puljak smijenio mora biti vraćena na posao: 'Htjeli su napraviti isto što i HDZ'

Split: Pravnica i bivša zaposlenica Državnih nekretnina Maja Đerek
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
12.06.2024.
u 10:27

Problem trenutno predstavlja činjenica što je odjel u kojem je bila pročelnica u međuvremenu ukinut, tako da nije jasno gdje će biti raspoređena

Bivša pročelnica odjela za gradsku imovinu u Splitu Maja Đerek mora biti vraćena na posao, nakon što je Službenički sud odbio sankciju Ivice Puljka koji je Đerek uručio otkaz još u srpnju 2023. Puljak je u razlozima za otkaz naveo četiri argumenta, a prva tri  bila su odbijena kao neosnovana, dok je kod zadnjeg sud odlučio kako Đerek je naštetila ugledu službe. 

Naime, doznaju 24sata, Puljak je ranije bio objasnio svoju odluku time da je prekoračila ovlasti, odbila izvršiti zadaću, ali i otkrila podatke s određenim stupnjem tajnosti. Ona je, naime, medijima otkrila identitet korisnika gradskog socijalnog stana, zbog čega je u konačnici dobila i kaznu na vrijeme od šest mjeseci u mjesečnom iznosu od 20 posto od ukupne plaće. 

Problem trenutno predstavlja činjenica što je odjel u kojem je bila pročelnica u međuvremenu ukinut, tako da nije jasno gdje će biti raspoređena. 

- Nakon dugih 10 mjeseci i nakon svih održanih izbora, HDZ-ov Službenički sud u županiji je napokon skupio hrabrosti i obznanio svoju odluku. S obzirom na činjenično stanje i dokaze, čak ni takav sud nije mogao donijeti drugačiju odluku od toga da me vrate na posao. Puljak i Ivošević su političkim metodama željeli izvršiti moju profesionalnu eliminaciju pa su me iz tog razloga smijenili brutalnim metodama putem konferencije za medije uz niz lažnih optužbi. Namjera im je bila identična onoj koju je imao HDZ - da mi službenički sud uruči otkaz te da me zauvijek izbace iz javne službe. Na kraju balade im je jedino preostalo izmisliti bilo što pa sam kažnjena nestvarnom "uhljeb kaznom" - nedolično ponašanje - objasnila je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Jak pljusak pogodio Split

Ključne riječi

Komentara 1

MM
MMarko657
14:26 12.06.2024.

Lekcija koju bi trebalo naučiti: zapošljavati politike istomišljenike samo zato što su politički istomišljenici nije dobro. Zaposlenici koji kukju i galame protiv trnutnog poslodavca radit će to i i novom poslodavcu. Ali mladi su u splitskoj upravi - načit će. Kao što će Hajduk jednom naučiti da su stručne reference u upravi kluba i na terenu važnije od mjesta rođenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije