Putem TV kanala

Pročitajte što je otac poručio Edwardu Snowdenu

'U.S. National Security Agency whistleblower Edward Snowden, an analyst with a U.S. defence contractor, is pictured during an interview with the Guardian in his hotel room in Hong Kong June 9, 2013. T
Reuters/PIXSELL
31.07.2013.
u 08:54

– Da sam na njegovom mjestu, prihvatio bih ponude za azil od Venezuele, Ekvadora i Bolivije, ali vidjeli smo što se nedavno dogodilo sa zrakoplovom bolivijskog predsjednika Moralesa – rekao je Lon Snowden

– Ed, sve je dobro kod nas, volimo te i nadam se da ćemo te uskoro vidjeti. Ali prije svega želimo da budeš siguran, poručio je Lon Snowden putem državne televizije Rusija 24, čiji kanal može vidjeti njegov sin Edward na moskovskom aerodromu.

– Da sam na njegovom mjestu, prihvatio bih ponude za azil od Venezuele, Ekvadora i Bolivije, ali vidjeli smo što se nedavno dogodilo sa zrakoplovom bolivijskog predsjednika  Moralesa – rekao je Lon Snowden za WashingtonPost. Podsjetimo, Moralesov zrakoplov prisilno je sletio u Beč na povratku u Boliviju iz Moskve jer nekoliko europskih zemalja nije dopustilo da njegov zrakoplov leti unutar njihova zračnog prostora zbog sumnje da se u njemu nalazi odbjegli Edward Snowden. Morales je nastavio put prema svojoj zemlji tek nakon što je 13 sati bio zadržan u Beču.

Lon je naglasio da je spreman pristati na FBI-ov zahtjev da odleti u Moskvu i vidi svog sina, ali ne prije nego što sazna što obavještajne službe traže od njega.

– Prije nekoliko tjedana iz FBI-a su mi predložili da odletim u Moskvu vidjeti sina. Još nisam ništa odgovorio jer ne znam što stoji iza toga, rekao je Lon dodavši da nije imao direktnog kontakta sa svojim sinom otkada je u Rusiji. 

– Ako želi ostatak života provesti u Rusiji, ja se slažem s tom odlukom. Nisam protiv toga. Da sam u njegovoj poziciji i ja bih tako napravio, nadam se da će mu Rusija pružiti azil. Nadam se da će se jednom vratiti i pojaviti na sudu u SAD-u, ali ne očekujem to jer ne možemo očekivati da će sud biti pravedan, to nam nitko ne može jamčiti, rekao je Edwardov otac dodajući da nisu znali ništa o tome što njihov sin smjera napraviti jer je u travnju podigao svojevrstan "zid" između njega i obitelji.

>>Pogledajte prvi film o Edwardu Snowdenu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije