Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepiska iz 2018. godine

Procurile nove poruke Turudića i Rimac: 'Dodji k meni, sam sam'

Zagreb: Ivan Turudi?, sudac i predsjednik Županijskog suda
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/7
05.02.2024.
u 15:56

Oko 21 sat Rimac je Turudiću odgovorila kako je u gradu, a on joj je poručio da je čeka. Kada ga je upitala gdje je čeka, odgovorio je: "Crnomeac"

Kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić istaknuo je, nakon što su u javnost procurile njegove poruke s Josipom Pleslić (Rimac), da su oni samo "dobri poznanici". Njihove su poruke, koje je tijekom vikenda objavio Jutarnji list, izazvale brojne reakcije u javnosti, a sada 24sata donose do sada neobjavljene poruke koje su Turudić i Rimac razmijenili u svibnju 2017. godine. Turudić je tada pozvao Rimac na lokaciju svog stana u Zagrebu. Naime, 24sata ističu kako poruke objavljuju zbog toga što dokazuju da Turudić i dalje ne govori istinu o odnosu s Rimac te jer će, ako bude imenovan za čelnika DORH-a, on biti nadređen Uskoku koji je podignuo dvije optužnice protiv Rimac koje još nisu sudski potvrđene.

Turudić je 27. svibnja 2018. pozvao Rimac, tadašnju HDZ-u državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, na kavu, a ona mu je odgovorila kako može poslije 20 sati. "Javi di ćemo", napisala je ona njemu, na što je on naveo: "Dodji k meni, sam sam." Uslijedila je njezina poruka: "Ahaaa", na što ju je upitao: "Kaj?". 

Oko 21 sat Rimac je Turudiću odgovorila kako je u gradu, a on joj je poručio da je čeka. Kada ga je upitala gdje je čeka, odgovorio je: "Crnomeac." Odgovor ima tipfelere, no radi se o zagrebačkom kvartu Črnomerec. 

Potom joj je poslao ulicu u kojoj se nalazi njegov stan. "Ajde negdi blize gradu", ona mu je navela, no tu je komunikacija stala sve dok ujutro Turudić nije napisao: "Krepo mi je mobitel, sorry!" Nakon još nekoliko kratkih poruka Turudić je prepisku zaključio s porukom: "Pusaa."

Kako smo ranije danas pisali, predsjednik Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS). 

"U dopisu koji je danas poslao predsjedniku Vlade stoji: 'Na temelju članka 4. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske predlažem Vam da sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog izvanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosudnom sustavu koja negativno utječe – a mogla bi i u budućnosti negativno utjecati – na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te na nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske'", naveo je Milanovićev Ured.

GALERIJA 'Di si radosti', 'Di si lipa': Na Mimari osvanuli grafiti poruka Josipe Rimac i Ivana Turudića

Zagreb: Ivan Turudi?, sudac i predsjednik Županijskog suda
1/24

Milanović je i prije objave poruka kritizirao Vladin prijedlog prema kojem je Turudić njihov kandidat za glavnog državnog odvjetnika te je u subotu sazvao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao kako se Turudić sastajao sa Zdravkom Mamićem najprije dok je Mamić bio osumnjičenik, ali i kasnije kada je bio pod istragom.

Uoči najavljenog glasanja za novog glavnog državnog odvjetnika u srijedu, i danas su se nastavile oporbene reakcije, uz zahtjev da se umjesto o tome glasa o raspuštanju Hrvatskog sabora i ide na izbore.

VIDEO Sandra Benčić komentirala može li Ivan Turudić postati glavni državni odvjetnik

Ključne riječi

Komentara 85

CR
crocro
16:16 05.02.2024.

Ako predsjednik vlade poklekne pod pritiskom oporbe koja grca i koprca se u močvari od silnoga straha da će glavni državni odvjetnik Turudić isušiti njihovu močvaru a oni ostati kao riba na suhom, tada je upitno mogu li vladajući pobijediti na izborima. Vlada treba ostati principijelna na svojem kandidatu, a ako njihov kandidat Turudić istoga trenutka počne isušivati oporbenu močvaru, dobiti će izbore s 50 %. Ako njihov kandidat istoga trenutka ne počne isušivati sve močvare, onda će imati problem. Zato oporba vadi, traži, kopa, ruje, panično pronalazi i dlaku u jajetu iz prošloga desetljeća, samo kako bi premijer odustao od kandidata. Čin odustajanja premijera, pobjeda je oporbe. Zato premijer ne smije odustati od prijedloga vlade i priskrbiti si poraz u ovoj bitci. A oporba, naročito iz SDP-a ima razloge da se trese kao šiba na vodi, a Turudić to mora dokazati trenutačnim akcijama jer izbori su na pragu.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
16:28 05.02.2024.

Ono što je najsmiješnije je da Milanović ovo pušta u javnost, a i sam ima takva dopisivanja i to je javna tajna za sve osim za njegovu ženu. A ni za nju.

DU
Deleted user
16:19 05.02.2024.

Sve mi je simpatičniji Turudić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije