TRAGEDIJA KOD SICILIJE

Procurili rezultati obdukcije: Supružnici poginuli u potonuću luksuzne jahte, ali ne od utapanja

Sailboat sinks off Sicily
Foto: Igor Petyx/REUTERS
1/14
05.09.2024.
u 10:49

Obdukcije ostalih žrtava nastavit će se do kraja tjedna, zajedno sa sudskom istragom

Jonathan Bloomer, čelnik banke Morgan Stanley, i njegova supruga preživjeli su početno potonuće superjahte kod Sicilije, ali su se tragično ugušili u mjehurićima zraka. Te informacije, koje prenosi Daily Mail, dolaze iz rezultata obdukcije koji su procurili u javnost. Podsjetimo, sedam osoba poginulo kada je jahta potonula 19. kolovoza.

Jahta Bayesian, 56 metara duga luksuzna jedrilica u kojoj su bile 22 osobe – 12 putnika i 10 članova posade - prevrnula se i potonula uz obalu Sicilije. Spašeno je 15 osoba, a ostali su poginuli. Prvo je pronađeno tijelo kuhara Recalda Thomasa. Četiri žrtve izvučene 21. kolovoza bile su Jonathan William Bloomer i njegova supruga te Christopher Morvillo i njegova supruga. Još jedna žrtva, Mike Lynch, izvučena je 22. kolovoza. Tijelo njegove kćeri, Hannah (18), izvučeno je 23. kolovoza.

Lokalni mrtvozornik u bolnici Policlinico u Palermu izvršio je obdukciju četvero umrlih, a nalazi su procurili u talijanske medije. La Repubblica tvrdi da pluća Bloomera (70) i ​​njegove supruge Judy "nisu bila puna vode". Talijanski list tvrdi kako se par ugušio nakon što je nestalo kisika u mjehurićima zraka ispod palube koji su se formirali nakon što je jahta potonula. Mjehurić bi, kako se navodi, bio malen i brzo se ispunio ugljičnim dioksidom. Talijanski mediji sugeriraju da je činjenica da neke od do sada pregledanih žrtava nisu imale vode u plućima dovela do zastrašujuće mogućnosti da su bili budni i da su bili upozoreni da jahta tone.

 

GALERIJA Potonula luksuzna jahta kod Sicilije
Sailboat sinks off Sicily
1/14

Obdukcije ostalih žrtava nastavit će se do kraja tjedna, zajedno sa sudskom istragom. Tri člana posade, uključujući novozelandskog kapetana Jamesa Cutfielda (51), britanskog glavnog inženjera Tima Parkera Eatona (59) i Matthewa Griffithsa (22), pod istragom su zbog izazivanja katastrofe i ubojstva iz nehata. No, to ne mora nužno značiti da će uslijediti optužnice.

Potonuće je zbunilo stručnjake koji su rekli da je brod poput Bayesiana trebao izdržati oluju, kao i sporije potonuti. Tužitelji su rekli da će njihova istraga potrajati, a olupina tek treba biti izvučena iz mora. Istražuje se je li ljudska greška uzrokovala katastrofu.

Lynch (59) pozvao je prijatelje i obitelj na brod kako bi proslavili njegovu oslobađajuću presudu u velikom slučaju prijevare u SAD-u. Jahtu od 56 metara pogodila je oluja kada je bila usidrena kod Porticella. Navodno je potonula za 16 minuta. 

 

VIDEO Trenutak potonuća jahte u blizini obale Sicilije
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije