KONCERT THOMPSONA

Prodavali ustaške simbole, vozili pijani: Policija otkrila tko je puštao pjesme i stavio HOS-ovu zastavu na Ujevića u Imotskom

Jako osiguranje i bakljade uoči koncerta Marka Perkovića Thompsona u Imotskom
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/7
09.08.2024.
u 15:25

Jučer nisu zabilježeni incidenti oštećenja imovine ili narušavanje javnog reda i mira u većoj mjeri. Ipak, prekršaj protiv javnog reda i mira zabilježen je kod 14 osoba, dok je policija izvijestila i kako je jedna osoba ''zatečena u prodaji predmeta sa simbolima koji se remeti javni red i mir''

Splitsko-dalmatinska policija objavila je detalje nakon jučer održanog koncerta Marka Perkovića Thompsona u Imotskom. Između ostalog, otkrili su u međuvremenu i tko je puštao ustaške pjesme i postavio zastavu HOS-a na spomenik Tina Ujevića, nakon što su ovog utorka isplivale snimke gomile koja prolazi kroz grad i uzvikuje pogrdne riječi. 

Kako su naveli, jučer nisu zabilježeni incidenti oštećenja imovine ili narušavanje javnog reda i mira u većoj mjeri. Ipak, prekršaj protiv javnog reda i mira zabilježen je kod 14 osoba, dok je policija izvijestila i kako je jedna osoba ''zatečena u prodaji predmeta sa simbolima koji se remeti javni red i mir'', za što se može pretpostaviti da se odnosi na ustaške simbole.  

Jako osiguranje i bakljade uoči koncerta Marka Perkovića Thompsona u Imotskom
1/32

Policijski službenici su u jednoj intervenciji prema pet osoba uporabili sredstva prisile, nadodali su, dok su protiv 42 osobe pokrenuti prekršajni postupci zbog zlouporabe pirotehnike. Uz to, policija je izvijestila kako je otkrila osobe koje su narušavale javni red i mir ovog utorka, uoči prvog koncerta. 
 
''Do sada provedenim mjerama i radnjama utvrđen je identitet osobe koja je 6. kolovoza na trgu u Imotskom, preko zvučnika koji su postavljeni na prozor ugostiteljskog objekta, reproducirala pjesme protupravnog sadržaja te će se nad njom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju. Također je utvrđen identitet osobe koja je dana 6. kolovoza na spomenik Tinu Ujeviću u Imotskom postavila zastavu sa simbolima kojima se remeti javni red i mir te je nad njom  provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je prekršajno procesuirana'', navodi se. 

POVEZANI ČLANCI:


 
''Napominjemo da ćemo nastaviti analizirati javno dostupne snimke kao i snimke policije, s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja navedenog javnog okupljanja'', dodaju.  Uz to, mladić ozlijeđen u nesreći u Dicmu ove srijede vraćao se s koncerta automobilom te je bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je policija, dodajući kako je alkoholiziranih vozača jučer bilo još - njih 46 isključeno je iz prometa.

Komentara 8

PR
prajdali100
15:51 09.08.2024.

Zašto se ne navede autor članka ?

DU
Deleted user
16:01 09.08.2024.

Stavljanje zastave na Ujevića bio je umjetnički performans. Ne znam čemu toliko mržnje prema umjetnosti. Molim vas da budete više inkluzivni

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
07:41 10.08.2024.

A da li je utvrđen identitet osobe koja je nosila jugoslavensku zastavu na gej-prajdu u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije