JEDAN OD TRI KANDIDATA

Prof. Edvard Galić novi je ravnatelj KB Sveti duh

Zagreb: Beroš objavio rezultate inspekcije smrti novinara Matijanića
Zeljko Hladika/PIXSELL
12.09.2024.
u 12:55

Upravno vijeće KBSD, koje je odlučivalo o izboru, Ministarstvo zdravstva imenovalo je prije koji mjesec

Prof. Edvard Galić, predstojnik Klinike za unutarnje bolesti, novi je ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh, odlučilo je jučer Upravno vijeće KB-a. Prof. Galić u bolnici je zaposlen gotovo 25 godina, a posljednjih devet bio je predstojnik Klinike za unutarnje bolesti. Dugogodišnji je intervencijski kardiolog, s učinjenih više od 5000 zahvata na srcu i krvnim žilama.

Izvanredni je profesor na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik je Stručnog vijeća KBSD-a, voditelj specijalističkog usavršavanja opće interne medicine u Hrvatskoj te voditelj Stručnog povjerenstva MIZ-a za internu medicinu. Novoizabrani je ravnatelj zahvalio dosadašnjem v. d.-u doc. Igoru Alfireviću te najavio snažan zamašnjak razvoju bolnice u stručnom i infrastrukturnom smislu.

– Cilj je također povećati učinkovitost i kvalitetu svih poslovnih procesa te racionalizirati poslovanje. Iskreno vjerujem da ćemo svi zajedno nastaviti graditi i stvarati, na dobrobit svih naših pacijenata, ali i zaposlenika te članova njihovih obitelji – kazao je prof. Galić.Galić je i sam bio član UV-a bolnice, no dan prije podnio je ostavku na dužnost u tijelu koje ga je jučer izabralo za ravnatelja.

Za mjesto ravnatelja Svetog Duha javila su se tri kandidata, a jedan od njih bio je i v. d. ravnatelja prof. Igor Alfirević, imenovan na tu funkciju nakon ostavke bivše ravnateljice Anamarije Šimundić. Ona je to mjesto napustila pod pritiscima brojnih "afera", koje su, pokazalo se, i bile potencirane s tim ciljem. Novo Upravno vijeće imenovano je u srpnju ove godine nakon što je osnivačka prava nad KB-om Sveti Duh, donedavno bolnice u vlasništvu Grada Zagreba, zajedno s ostalim županijskim bolnicama preuzela država, a zbog čega je Grad Zagreb podnio ustavnu tužbu.

Predsjednik UV-a KB-a Sveti Duh je prof. Toni Kolak, pomoćnik ravnatelja KB-a Dubrava, a članovi prof. Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar" te dr. Ivana Portolan Pajić i Mario Alpeza iz Ministarstva zdravstva. 

GALERIJA Pogledajte u kakvom su svitanju Zagrepčani danas uživali

Zagreb: Beroš objavio rezultate inspekcije smrti novinara Matijanića
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije