zbog jake tuče

Proglašena prirodna nepogoda za dijelove Vukovarsko-srijemske županije

Reportaža o posljedicama nevremena koje je u kratkom vremenu već tri puta poharalo Ilok i okolicu
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/17
12.06.2024.
u 10:50

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda gradska i općinska povjerenstva obvezuju se unijeti prve procjene šteta u Registar šteta u zakonski propisanom roku

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode tuče za područja gradova Ilok i Županja te općina Drenovci, Nijemci, Tompojevci i Tovarnik.

U obrazloženju odluke navodi se kako se ona donosi zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih tučom kojom su na navedenim prostorima nanijete velike materijalne štete na poljoprivredi i građevinama u razdoblju od 24. svibnja do 5. lipnja 2024. godine.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda gradska i općinska povjerenstva obvezuju se unijeti prve procjene šteta u Registar šteta u zakonski propisanom roku.  

VIDEO Posljedice nevremena u Iloku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije