Ostali u čudu

Pronašli mrtvog kita, a ono što je bilo u njemu posebno je uznemirujuće

Smeće u kitu
Foto: D' Bone Collector Museum/Facebook
18.03.2019.
u 11:21

- Kit je bio ispunjen plastičnim vrećama, nikad nismo pronašli toliku količinu plastike u nekoj životinji...

Djelatnici filipinskog D'Bone Collector Museuma, ustanove koja se bavi prikupljanjem i izlaganjem životinjskih kostiju, ostali su u čudu kad su vidjeli što se nalazi u utrobi mrtvog Cuvierova kljunastog kita.

Početkom mjeseca u blizini Davao Cityja pronašli su spomenutog mrtvog kita, a na Facebooku su objavili šokantno otkriće i fotografije.

– Kit je bio ispunjen plastičnim vrećama, nikad nismo pronašli toliku količinu plastike u nekoj životinji – priopćili su te dodali kako su, između ostalog, našli 16 vreća u kojima je bila riža kao i vrećice za šoping.

Foto: D' Bone Collector Museum/Facebook

Iz muzeja su još dodali da će narednih dana objaviti cijeli popis onoga što su pronašli u kitu.

Uporaba plastične ambalaže velik je problem u nekim zemljama jugoistočne Azije, uključujući i Filipine. A prema podacima iz 2015. godine, čak 60 posto plastičnog otpada koji završava u oceanima dolazi iz pet azijskih zemalja – Kine, Indonezije, Filipina, Vijetnama i Tajlanda, piše BBC.

Video – Morski Pas 'poljubio' ronioca

 
 
Ključne riječi

Komentara 7

HO
horton
11:52 18.03.2019.

Ovim očito nitko nije uzrujan, a kad dođu partizani i ustaše u članak, odmah se komentira.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:02 18.03.2019.

sami sebe bumo uništili!žalosno!

PE
PetaGora
11:55 18.03.2019.

Žalosna je civilizacija koja sve oko sebe i sebe samu truje i to sustavno, mentalno i fizički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije