PROPAO PETI POKUŠAJ

Zdravka Mamića od pritvora spašava sporost Hrvatske pošte?

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
27.03.2019.
u 18:51

Razlog je ovoga puta neuredna dostava poziva, i to za optužene Zdravka i Marija Mamića te Nikkyja Arthura Vuksana, kao i branitelja Veljka Miljevića.

Propao je i "jubilarni" peti pokušaj potvrđivanja druge optužnice protiv braće Zdravka i Zorana Mamića.

Sjednica Optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku ponovno je odgođena, a razlog je ovoga puta neuredna dostava poziva, i to za optužene Zdravka i Marija Mamića te Nikkyja Arthura Vuksana, kao i branitelja Veljka Miljevića.

 

Nisu se, pojasnimo, ni dužni pojaviti na toj sjednici, no da bi ona mogla biti održana, nužno je da su primili poziv. Nema, pak, dokaza da im je poziv uručen, pa stranke pretpostavljaju kako je "zakazala" Hrvatska pošta. Kako nam je neslužbeno pojašnjeno, pismena sa suda predugo putuju, kao i povratnice, i to "ponekad i 10 do 15 dana". 

Zdravko Mamić
1/8

Nije se, tako, u srijedu odlučivalo niti o određivanju istražnog zatvora protiv Zdravka Mamića i u tom predmetu, što bi, eventualno, moglo otvoriti put ka njegovu izručenju iz BiH.

Druga optužnica protiv Mamića podignuta je još u jesen 2017. Spisi su već tri puta slani s osječkog suda na Vrhovni sud. 

 

Za komentar neuredne dostave sudskih poziva, upitali smo i Hrvatsku poštu. Zanimalo nas je i kako komentiraju navode da "pošiljke kasne zbog nedostatka zaposlenika u HP-u".

- Kako nemamo konkretne podatke o pošiljkama, nismo u mogućnosti provjeriti da li je došlo do nepravilnosti. Naime, u određenim slučajevima dostavu sukladno Zakonu ne obavlja Hrvatska pošta. Na primjer, stavkom 9. članka 170. Zakonom o kaznenom postupku propisuje se način dostave državljanima Republike Hrvatske u stranoj državi. Ukoliko se iznimno utvrdi da je došlo do prekoračenja roka za povrat dostavnice, na zahtjev suda/pošiljatelja, Hrvatska pošta može potvrdu primitka pismena dokazati izdavanjem poštanskih isprava. Iz tog razloga ne možemo komentirati ovaj konkretan slučaj. Hrvatska pošta dnevno dostavi oko 1,3 milijuna pošiljaka diljem Republike Hrvatske. Svakodnevno se provode interne kontrole, a obavljaju se i neovisna mjerenja kvalitete koja pokazuju da Hrvatska pošta poštuje propisane standarde i rokove dostave. Što se tiče kapaciteta, Hrvatska pošta je pojačala svoje kapacitete i nemamo problem sa nedostatkom zaposlenika - odgovorili su iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte d.d.

Komentara 16

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
19:00 27.03.2019.

Tek kad sve drugove smjestite na Goli Otkok možete prijeći na gospodu.

Avatar Django
Django
19:07 27.03.2019.

Ako pismena predugo putuju, možda bi trebalo probati sa pismima.

VA
Valer
19:05 27.03.2019.

Humoristička država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije