Oporba o rebalansu

‘Propustili ste priliku za hrabrost. Sad 2 godine nema izlaska iz krize’

sabor, rebalans (1)
Željko Hladika/Pixsell
30.08.2010.
u 13:45

Saborskoj sjednici nije nazočilo svega 12 zastupnika.

Za Vladin prijedlog rebalansa na ovogodišnji državni proračun kojim su proračunski prihodi smanjeni za 4,5 milijardi kuna, dok su rashodi povećani za 898,2 milijuna kuna glasovao je 81 zastupnik, a protiv je bio 60 zastupnik. Na saborskoj sjednici nije bilo nazočno svega 12 zastupnika.

Sabor nije prihvatio amandman HDSSB-a koji je predložio povećanje od 578 milijuna kuna za subvencije poljoprivrednicima. Boris Miletić iz IDS-a je, pak, povukao amandman kojim je tražio 20 milijuna kuna za završetak izgradnje OŠ Veli vrh u Puli koja je u cijelosti izgorjela u požaru u veljači 2008. Ministar financija Ivan Šuker prethodno je najavio da će Vlada iz tehničke pričuve ili već na neki drugi način, pokušati iznaći novce za izgradnju spomenute škole.

Zastupnici su podržali, i to većinom glasova, odluku Vlade da se rashodi državnog proračuna u 2011. i 2012. ne povećavaju. Tome je prethodila stanka koju je zatražio Klub SDP-a, a Zoran Milanović je ustvrdio da je zaključak politički nelogičan.  

- To je kao da zaključujete kakvo će vrijeme biti koji dan idućeg kolovoza. Možete znati da će biti ljeto, da će biti jutro, podne i večer, ali kakvo će biti vrijeme, to ne možete znati. Priliku za hrabrost ste propustili - kazao je Milanović prozvavši vladajuće jer su propustili priliku donijeti rebalans kakav Hrvatskoj treba u ovakvoj krizi.

Dok je Vesna Pusić (HNS) kazala da ovaj zaključak neće podržati jer to znači da se niti sljedeće dvije godine nećemo maknuti s mjesta, odnosno da neće biti gospodarskog oporavka.

Premijerka Jadranka Kosor na sve je kritike uzvratila da se neće povećavati rashodi, ali kako se ne ograničavaju prihodi te je kazala da će se prihodovna strana  sljedeće godine pokazati u drugačijem svjetlu. Pozvala je Bebića da zastupnici glasuju te "da pokažu jesmo li za odlučne korake ili tapkanje u mjestu".

Komentara 55

ST
stefj
16:22 30.08.2010.

Pippo i ostala ekipa, nešto ste veseli danas. Sigurno radno mjesto i plaća slijedeće dvije godine?

OH
ohoho
07:48 31.08.2010.

agonija se nastavlja......

Avatar arisa
arisa
13:11 31.08.2010.

kometar na badabing slazem se sa vama, ali DOMOVINA to je samo za budale koji u to vjeruju pametnima nije potrebna i ja sam imao svoju domovinu ali je vise nemam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije