TRANSPARENTI I ZVIŽDUCI

Prosvjednici se okupili ispred HZJZ-a u Zagrebu, skup nadzirala interventna: 'Prosvjed nije prijavljen'

Ispred HZJZ organiziran je mirni prosvjed protiv korona mjera
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/8
01.02.2022.
u 10:47

Facebook stranica ''Slobodni zajedno'' već nekoliko dana najavljuje ovaj novi prosvjed koji je započeo u 10 sati, a na njega je reagirao i HZJZ

Brojni građani ponovno su se danas okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo COVID mjerama.

Na društvenim mrežama ranije je osvanuo plakat koji poziva sve građane na okupljanje ispred HZJZ-a u Zagrebu u Rockefellerovoj ulici, ali i diljem Hrvatske ispred zgrada županija ili općina. 

Iz zagrebačke policije potvrdili su nam kako prosvjed nije bio prijavljen. 

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Facebook stranica ''Slobodni zajedno'' već nekoliko dana najavljuje ovaj novi prosvjed koji je započeo u 10 sati, a na njega je reagirao i HZJZ.

"Ako vam je stvarno stalo do djece, onda iz svog poziva za ovakve skupove izbacite, prije svega, ružnu riječ napisanu najvećim slovima koja je neprimjerena u javnoj komunikaciji, prije svega pred mladima. Jer oni će sutra govoriti i raditi upravo onako kako ih mi, stariji, učimo", poručio je HZJZ, a cijelu reakciju možete pročitati ovdje

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Osim Zagreba, prosvjednici izražavaju nezadovoljstvo i u Splitu. 

Građane nije spriječilo ni loše vrijeme, pa su se tako u velikom broju s transparentima i zviždaljkama okupili ispred HZJZ-a u Zagrebu, a u Rockefellerovoj je bila i interventna policija. 

Pozdravili su i predstavnike Domovinskog pokreta koji su pružili potporu ovom prosvjedu, a potporu je dao i vjeroučitelj i politički aktivist Ivan Pokupec.

>> VIDEO U Hrvatskoj otkriveno pet slučajeva još zaraznije podvarijante omikrona


 

Komentara 26

MH
Max.hr
11:03 01.02.2022.

U Ottavi konzumiraju Slobodu na minus 12. .Narodi svijeta su gladni slobode i zraka bez lanca .Jedimo Braćo ,vrijeme je.

AU
Aurelije.
11:28 01.02.2022.

Zaustavimo zemlju da sidu vladajući!

AF
AfganistanskiHrvat
12:14 01.02.2022.

I ne mora biti prijavljen. Za građanski neposluh nema prijavljivanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije