Šok nakon operacije

Prozvala splitske liječnike: Zašto ste ocu amputirali nogu?

operacija
Boris Ščitar
21.12.2013.
u 09:05

Opečeni Ratko Erceg (69) otišao je na nerektomiju ( odstranjenje mrtvog tkiva), no liječnici su mu amputirali nogu

Sinjanka Ratka Ajdučić ogorčena je i proziva liječnike splitskog KBC-a jer su njenom ocu Ratku Ercegu u petak amputirali ozlijeđenu nogu. Šezdesetdevetogodišnjem Ratku opečeno je 25 posto tijela dok je 25. listopada pekao rakiju, piše Slobodna Dalmacija. Stradale su mu cijela desna i dio lijeve noge.

- Oca smo našli petnaestak minuta nakon nesreće. Odmah smo otišli u sinjsku Hitnu pomoć odakle je već oko podneva prebačen u Split. Pratio ga je moj suprug. Kako je bio štrajk liječnika, na prijam u bolnicu na Križinama čekali su 45 minuta, a liječnik je stigao tek kada je moj suprug digao galamu. Prva operacija obavljena je nakon šest dana, 31. listopada. Rečeno nam je da se ''išlo u dubinu“, jer se opekao kominom šljive koja ima kemijski učinak, te da će se više znati dvadesetprvi dan nakon operacije kada kemikalije iz komine prestanu djelovati. Otac se, međutim, nakon ove operacije više nije mogao dizati, ali su nam cijelo vrijeme doktor i sestre govorili kako ga treba poticati na hodanje - ispričala je Ratka.

Nakon nekoliko odgađanja operacije, Ratko je u petak operiran. Trebao je biti podvrgnut nerektomiji ( odstranjenje mrtvog tkiva), no liječnici su mu odstranili cijeli dio desne potkoljenice. Dok ogorčena obitelj proziva liječnike, oni tvrde kako se prema njemu postupalo prema svim medicinskim pravilima, ali da mu je dijabetes otežao oporavak.

Iz bolnice su najavili kako će ispitati pritužbu obitelji.

>>Ivanu eksperimentalna operacija pogoršala stanje

Komentara 10

VE
vegleviat
10:48 21.12.2013.

1. Nije "nerektomija", već "nekrektomija". No, za napisati članak o medicinskoj temi minimum je barem poznavanje etimologije izraza koje današnja generacija novinara očito nema. A nema ni lektora... 2. Gdje je stručno objašnjenje cijele priče? Objavljen je članak temeljen naa izjavama i osobnim dojmovima laika i to iz druge ruke. Čestitke Večernjem.

Avatar Sunčica
Sunčica
10:55 21.12.2013.

očito je iz komentara da je nekima politiziranje važnije od ljudskih života i od profesionalnosti liječnika....svašta

NV
novo vriijeme
10:05 21.12.2013.

Čovijek iz Sinja! Pa tamo je na vlasti lista dr Jadrijevića, prijatlja Rajka Ostojića. Indikativno je da se ovakvi članci štampaju kada se provode represivne mjere prema liječnicima. Možda su morali amputirati nogu, možda ne ali ako se sada netkoo tuži na liječnika i to dojavi novinama velika je vjerojatnost da će mu Rajko Ostojić isplatiti veliku odštetu iz bolničkog fonda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije