'Pet tajkuna'

Prozvani odbacili Sinčićeve navode da su 'stvarni vlasnici Ine'

Ivan Sinčić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
29.12.2014.
u 21:45

Iz Ine su HRT-u kazali da te optužbe smatraju smiješnima, dok im je MOL poslao priopćenje u kojem stoji: "Molim vas shvatite da je naše načelo da ne komentiramo špekulacije"

Ivan Vilibor Sinčić, koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio 16 posto glasova, u sučeljavanju na HRT-u prošlog tjedna kazao su da je "pet hrvatskih tajkuna stvarni vlasnici Ine".

– Radi se o Anti Vlahoviću, Franji Lukoviću, o bivšim premijerima Nikici Valentiću i Franji Greguriću te o Ivici Todoriću – kazao je Sinčić i tvrdio da ima dokument kojim to može dokazati.

"Budalaština"

Iz Ine su HRT-u kazali da te optužbe smatraju smiješnima, dok im je MOL poslao priopćenje u kojem stoji: "Molim vas shvatite da je naše načelo da ne komentiramo špekulacije."

U ime prozvanog Ante Vlahovića, kao čelnika u Croatia osiguranju, Adris grupa je komentirala da su se "naslušali mnogih budalaština, a ova svakako jedna od maštovitijih". "Prenosimo komentar gospodina Franje Lukovića da je riječ o notornoj laži i kleveti", stajalo je u odgovoru Odnosa s medijima Zagrebačke banke HRT-u.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

"Prljava predizborna kampanja"

Nikica Valentić je kazao da tako "apsurdne optužbe još nije doživio". – To je sve jedna prljava predizborna kampanja, međutim čudi me zbog čega mene u to uvlače jer ja nisam nigdje izravno involviran u kampanju – komentirao je navode bivši premijer Nikica Valentić.

Franjo Gregorić je kazao da je "apsolutno apsurdna ta izjava o pet vlasnika Ine". Sinčić još uvijek brani te navode. – To je neko izvješće, ako se ne varam, središnje klirinške agencije. Vidi se jedan dio pripada hrvatskoj državi, jedan dio manjim dioničarima, a najveći dio Zagrebačkoj banci, a u njoj preko skrbničkih računa onim tajkunima koje sam naveo – kazao je Sinčić i dodao da na njegovu dokumentu nema imena tajkuna.

– Ona bi se morala izlistati kada bi izvješće bilo ispravno objavljeno, a ono to nije – zaključio je Sinčić.

>>Ivo Josipović: Don Stojić želi huškati i dizati tenzije

>>Grabar Kitarović: Ova je Vlada najgora u povijesti. Sinčić: Gora nije ni moguća

>>'Imam dokumente! 49 posto Ine je u vlasništvu petorice tajkuna'

Komentara 129

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:50 29.12.2014.

Interesantno, kako mu nitko od prozvanih ne prijeti tužbom, nego sve pokušavaju prikazati, kao, eto mali se zaigrao! Ne znam da li je DORH tražio te dokumente?!

DU
Deleted user
22:44 29.12.2014.

pa sto zagrebaca banka tj ina (drzava) ne objavi tko je vlasnik tih skrbnickih racuna?

DU
Deleted user
22:20 29.12.2014.

Mali je lav a sta ce dalje bit nek mu je big na pomoci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije