bespravna gradnja

Prvi će se rušiti bespravni objekti podignuti nakon 21. lipnja 2011.

ivan vrdoljak (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/7
05.06.2012.
u 16:36

U Međimurskoj županiji, u zaštićenom pojasu uz rijeke Dravu i Muru, posljednjih četiri do pet mjeseci eskalirala je bespravna gradnja

– Nemojte trošiti novac, radnu snagu, prijatelje i susjede jer ćemo srušiti sve bespravno sagrađeno nakon 21. lipnja 2011. – poručio je bespravnim graditeljima ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak za posjeta Međimurskoj županiji. Kad u rujnu krene akcija rušenja, prvi će se rušiti upravo ilegalni objekti podignuti nakon tog datuma, dakle oni noviji, a tek onda ostali, najavio je ministar.

U Međimurskoj županiji, u zaštićenom pojasu uz rijeke Dravu i Muru, posljednjih četiri do pet mjeseci eskalirala je bespravna gradnja, što je, dodao je, nedopustivo. Navodno se parcele i vikendice nude za svega 800 eura, no sad im je ministar dodatno "srušio" cijenu najavom rušenja. Bespravni objekti u regionalnom parku Mura – Drava neće se, naime, moći legalizirati.

Jedna od tema razgovora sa županom Ivanom Perhočem bila je i poticana stanogradnja. Radi se na tome da u sustav POS-a uključe i već sagrađeni stanovi.

Komentara 51

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:22 05.06.2012.

... a narod neće birati kojeg će prvo rušiti iz ove vlade ... u paketu i bez milosti ... i gazde i njihove pajace ... strava ...

Avatar kanonik
kanonik
18:55 05.06.2012.

Evo još jednog ministra rušiteljstva.

RA
Rapal
20:02 05.06.2012.

Svakodnevno smo svjedoci da građevinska inspekcija nije ništa poduzela. Sad kad je ministar najavio nadam se brzim i skorim pomacima jer ovo što se događa na terenu uz rijeku Dravu i na obalama pojedinih jezera u Podravini graniči sa ludošćuu a stanje se bude pogoršalo kako bude bolje vrijeme. Pojedinci vide da nitko ništa ne poduzima i dalje nastavljaju sa mahnitom divljom gradnjom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije