Nakon 26 godina

Prvi let nove linije Zagreb-Osijek-Zagreb

osijek (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/5
30.09.2013.
u 07:45

Redovna zračna linija Osijek – Zagreb – Osijek uspostavljena je nakon punih 26 godina kao linija koja će se sufinancirati iz Državnog proračuna

Uspostavljena je zračna linija Osijek – Zagreb – Osijek kojom su se danas prvi vozili ministar ministar Siniša Hajdaš Dončić i pomoćnik ministra za zračni promet  Dan Simonić.

Redovna zračna linija Osijek – Zagreb – Osijek uspostavljena je nakon punih 26 godina kao linija koja će se sufinancirati iz Državnog proračuna u iznosu od devet milijuna kuna godišnje prema konceptu obveznosti obavljanja javne usluge zračnog prijevoza (Public Service Obligation – PSO), a u cilju unapređenja gospodarskog i socijalnog razvoja regije koju opslužuje zračna luka.

Za očekivati je kako će kontinuirana zračna linija između Osijeka i Zagreba pozitivno utjecati na ekonomski, gospodarski i socijalni razvoj Osijeka, Slavonije i šire regije. Domaći linijski zračni prijevoz na relaciji Osijek – Zagreb – Osijek sljedeće će tri godine obavljati tvrtka Trade Air, koja je taj posao dobila na natječaju. Osijek će sa Zagrebom zimi biti povezan s tri leta tjedno, a ljeti s čak pet povratnih letova tjedno.

Putničke su karte u prodaji, a cijena u jednom smjeru iznosi 371,25 kuna.

>> Trade Air uvodi zračnu liniju između Osijeka i Zagreba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije