Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG OBUKE

Prvi pripadnici specijalnih postrojbi SAD-a došli na sjever Sirije

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 07:31

SAD je krajem listopada je najavio da će poslati specijalne snage koje će savjetovati pobunjenike u borbi protiv džihadista

Prvi pripadnici specijalnih postrojbi SAD-a pristigli su na sjever Sirije gdje će uvježbavati snage umjerene sirijske oporbe i kurdske borce za borbu protiv Islamske države, potvrdili su jučer Sirijski opservatorij za ljudska prava i kurdski izvori.

Pripadnici vojske SAD-a došli su Kobane i pokrajinu Hasaki gdje će obučavati borce novoosnovane arapsko-kurdske koalicije, rekao je agenciji DPA voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava. Kurdski izvor u Kobaneu također je potvrdio dolazak američkih vojnika u grad. 

SAD je krajem listopada je najavio da će poslati specijalne snage koje će savjetovati pobunjenike u borbi protiv džihadista, a Savez sirijskih pobunjeničkih skupina koje podržava Washington je najavio novu ofenzivu protiv Islamske države u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki.

To je, otkad su u listopadu objavile svoj osnutak, bila prva proglašena operacija Sirijskih demokratskih snaga koje su ujedinile nekoliko sirijskih pobunjeničkih skupina i kurdsku miliciju. 

>> Berlin šalje tornada u rat protiv ISIL-a. Rusija napala turkmenska sela u području gdje je srušen zrakoplov

>> Ruski veleposlanik u Hrvatskoj: Dođe li do još kakvog napada s turske strane, vrlo ćemo snažno odgovoriti

Komentara 6

PE
pekimrak
08:54 27.11.2015.

Sada ce ih Ameri trenirati kako da uhvate Rusku raketu ispaljenu sa aviona golim rukama

Avatar spasoje
spasoje
09:14 27.11.2015.

Nisu došli jer nis pozvani . To pokušaj okupacije i postali su legitimna meta za odstrel. Kurdima ne trebaju američke vucibatine ..... Proći će ovi fašisti kao što je prošao brigadni general Rašid Bakdaš . On je početkom oružanih sukoba početkom oružanih sukoba u Siriji dezertirao iz regularne sirijske vojske i pridružio se islamistima u Latakiji. Koordinirao napad na ruske pilote. A sad su ra Rusi poslali kod alaha da bude okružen sa devama

Avatar spasoje
spasoje
09:19 27.11.2015.

NAJVEĆI ŠOK SVIH VREMENA ZA AMERIKU I EVROPU: Strateški važna Sirija daje Rusima sva nalazišta nafte... Čik sad neka ID krade naftu . Tek će sad da poludi turska mafija na čelu sa sa erdoganovim sinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije