CERNIK - Svake godine unazad tri desetljeća prvo kolinje u Slavoniji počinje potkraj listopada u Cerniku. Tako je bilo i ove godine jer tamošnje Hrvatsko pjevačko društrvo "Tomislav" priprema obilje kolinjskih specijaliteta za svoju 26. gastronomsko-turističku priredbu "Večer cerničkog krmokolja" koja se održava u subotu, 23. listopada, u dvorani Hrvatskog doma, gdje se uz svirku tamburaša Satir iz Davora očekuje oko 200 posjetitelja i gostiju.
- Dvadesetak članova našeg društva od tri svinje priredilo je kobasice, krvavice, sarme i ostale domaće delicije koje se spravljaju u slavonskim selima - ističe predsjednik HPD "Tomislav" Đuro Vuk. Vrijedne domaćice spravljale su i slane kolače, poznate cerničke ćuptete, u koje stavljaju mesnu mješavinu sa začinima kakvom su pune crijeva kada se spravljju domaće kobasice.
u 13:13h rea_ je napisao/la: nadam se da će Hrv. čim prije u EU, pa će nestat\' taj barbarski način ubijanja životinja. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nema tu nista barbarskog... ubijes li nozem, pistoljem ili hamerom... sve mu dodje na isto... Pitanje je ... jel oces jesti kobasice ?!