Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTILI IH U DVORIŠTU

Tragedija u Italiji: Dva pitbula rastrgala dječaka od 13 mjeseci, majka ga je pokušala spasiti u očajničkoj akciji

Pit bul
Metropolitan Police/PRESS ASSOCI
22.04.2024.
u 16:24

Ovaj slučaj potaknuo je nove rasprave na temu opasnih pasmina i obaveza vlasnika u Italiji

Dva pitbula rastrgala su i usmrtila trinaestomjesečnog dječaka u Campalongu u Italiji, prenose tamošnji mediji. U očajničkom pokušaju intervencije, ozlijeđeni su majka i ujak koji su pokušali zaštititi dijete. Oboje su zadobili ugrizne rane na rukama i nogama. 

Do incidenta je došlo u seoskoj kući koja pripada prijateljici dječakove majke Paole. Prema prvim informacijama, psi su bili zatvoreni u jednoj od prostorija, no iz za sad nepoznatih razloga uspjeli su izaći i nasrnuti na dijete koje je bilo u neposrednoj blizini majke i ujaka. Pretpostavlja se da su dječaka smatrali igračkom ili "stranim" elementom te su ga zbog toga napali, prvo samo jedan pas, a zatim se pridružio i drugi, piše Corriere della sera

Medicinsko vještačenje pronašlo je duboke lezije na tijelu preminulog dječaka koji je s majkom živio u kući koja pripada njenoj prijateljici, dok mu otac stanuje na području Agronocerina. Pitbulovi su također živjeli u toj kući, no na drugom kraju kojem dječak nije imao pristup. Kako kažu susjedi, psi nikada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Oni su predani veterinarskoj službi koja će izvesti procjenu njihova stanja i odrediti što će im se dogoditi. Postoji šansa i da budu eutanizirani.

"Možda su mislili da dijete za njih predstavlja opasnost jer ga nikada nisu vidjeli. Sestra mi je rekla da su napali baš njega, a u kući su bila i moja dva brata. Poznajemo ih, nikada nisu izazivali probleme. Moja sestra i njen sin u kuću su došli sinoć" ispričala je potresena tetka preminulog dječaka.

Ovaj slučaj potaknuo je nove rasprave na temu opasnih pasmina i obaveza vlasnika. Naime, u Italiji se godišnje dogodi nekoliko desetaka tisuća napada pasa na ljude, no ta zemlja nema popis opasnih pasmina, a vlasnici i životinje prolaze tečaj socijalizacije tek nakon što dođe do incidenta.

VIDEO Strašna nesreća u centru Zagreba

 

Ključne riječi

Komentara 22

KI
kingtom
17:29 22.04.2024.

To nisu pasmine koje bi trebale egzistirati. Umjetno napravljeno za borbe da bude ratoborno i snažno. Ne razumijem zašto nisu zabranjene.

IV
Ico_voljevica
15:48 22.04.2024.

Da čujemo sad ove ljubitelje životinja?sigurno je petarda kriva.

KE
keka56
16:56 22.04.2024.

Zašto ih eutanizirati kad mogu izgristi još ljudi.Čovjek ne može vjerovati koliko opravdanja za ove krvoločne pse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije