BIO NA UVJETNOJ

Napadač na pariškoj zračnoj luci vikao: Ovdje sam da bih umro za Alaha. Bit će mrtvih

Pariška zračna luka
Foto: Instagram
18.03.2017.
u 20:08

Francuske vlasti tretiraju slučaj kao teroristički napad te su priveli troje ljudi

Muškarac koji je danas napao vojnike na pariškom aerodromu Orlyu nosio je kantu benzina i izvikivao da će "umrijeti za Alaha", objavio je pariški tužitelj Francois Molins.

Prema vojnicima koji su vidjeli napad, on je zračni pištolj prislonio na glavu vojnikinje i vikao im: "Bacite oružje. Stavite ruke iza glave. Ovdje sam da bi umro za Alaha. Ovako ili onako, bit će mrtvih".

No oni su zapucali i ubili napadača kojega je Molins identificirao kao Zieda ben Belgacema. Tužitelj je dodao da su u vezi s tim incidentom uhićene tri osobe.

Molins je rekao da je otvorena teroristička istraga, na temelju izbora mete i dokaza da je Belgacem bio radikaliziran. Molins je rekao da je Belgacem, koji je osuđivan zbog krađe i droge, radikaliziran u zatvoru, što su vlasti već tada primijetile, te da je bio na uvjetnoj prije napada.

Vojnikinja u dobrom stanju

Benoit Brulon, glasnogovornik francuskih protuterorističkih snaga, rekao je da je vojnikinja u dobrom stanju, navodi Reuters. 

U razgovoru za televiziju BFM otkrio je da je ta članica zračnih snaga pala na pod dok se borila sa svojim napadačem. 

"Tada su njezini kolege otvorili vatru kako bi zaštitili nju i ljude u blizini", dodao je Brulon.

Priveli brata i oca

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova ranije je u odvojenoj izjavi rekao kako je "moguće", no da još treba biti utvrđeno je li riječ o terorističkom napadu.

"Postoji mogućnost terorističkog motiva, no to je nešto što će utvrditi pravosudni sustav, te će to učiniti u naredno vrijeme", rekao je glasnogovornik Brandet. 

Policija je privela brata i oca napadača, objavili su sudski izvori, naglasivši kako je to rutina u takvim situacijama.

Zapadni terminal zračne luke Orly gdje je promet bio prekinut zbog napada ponovno je otvoren oko podneva, a južni terminal gdje se dogodio napad i dalje je djelomično zatvoren, rekla je uprava zračne luke agenciji AFP. 

 

Komentara 25

DA
Darko22
09:59 18.03.2017.

Čari multikulture

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:43 18.03.2017.

moramo se jednostavno naviknuti na ove stvari jer situacija ce biti sve gora i gora.uzdajuci se u SULTANA europska unija jos nije izmjenila zakone o izbjeglicama

KA
Karloho
11:56 18.03.2017.

Jad i bijeda,mediji ne pisu tko je to uradio,no taj lik je prije toga ustrijelio policajku u glavu,a poslije se dogodio incident na aerodromu.Nije valjda opet visokoobrazovani emigrant ili psihicko rastrojeni izbjeglica....Interesantno kako nikad nema jasnih informacija za takove dogadjaje ,ali kada je u pitanju nesto drugo odmah mediji iskopaju sve do detalja,ovako ostaje citateljima samo da nagadjaju tko je to ucinio.Sve dog se ne promijeni idiotski zakon o emigrantima biti ce sve gore....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije