SAD

Pokolj prenosio na internetu? Najmanje deset osoba ubijeno, napadač uhićen

Pokolj u SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.05.2022.
u 23:08

Pet mrtvih pronađeno je na parkiralištu, a ostali u supermarketu. Američki mediji javljaju da je najmanje još troje ozlijeđenih, dvoje teško.

Najmanje deset je ljudi ubijeno u pucnjavi u supermarketu u američkom gradu Buffallu, objavio je mjesni list The Buffalo News pozivajući na izvor u policiji, koja je već uhitila napadača.  

Napadač je ušao u supermarket Tops naoružan puškom, zaštićen pancirkom i odijeven u odjeću nalik vojnoj odori.  Njegov identitet policija još nije objavila. Pet mrtvih pronađeno je na parkiralištu, a ostali u supermarketu. Američki mediji javljaju da je najmanje još troje ozlijeđenih, dvoje teško. 

Izvor iz policije kazao je medijima da je napadač nosio vojnu kacigu s kamerom. Istražuje se je li napad prenosio uživo, što je informacija koja se pojavila na nekim društvenim mrežama.  Supermarket Tops nalazi se u većinski crnačkoj četvrti, pet kilometara od centra Buffala, grada u saveznoj državi New Yorku. 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar mikioni
mikioni
05:34 15.05.2022.

Pucnjava u Americi? Moram priznati da sam vrlo iznenadjen.

ST
Startrack
02:16 15.05.2022.

Ali odmah na CNN napisano "White male" i "racially motivated attack". A kad crnci ubijaju nikad niko ni jednu rjec daje rasno motivirano. Eno prije sest mjeseci onaj stoje pokosio bozicnu povorku. Ovo nije normalno kako su protiv bjele rasease sve stanice izuzev Fox News.

Avatar Cantor
Cantor
23:21 14.05.2022.

BLM?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije