Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUMNJIČENI PRIVEDEN

Užas u Finskoj: Dječak (12) pucao u školi, jedno dijete preminulo u bolnici

pucnjava u Finskoj
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
02.04.2024.
u 13:01

Pucnjava se dogodila u školi Viertola u Vantai, na periferiji glavnog grada Helsinkija, koja ima oko 800 učenika od prvog do devetog razreda.

Nekoliko je ljudi ozlijeđeno u pucnjavi u osnovnoj školi u Finskoj u ranim jutarnjim satima u utorak, a osumnjičeni je kasnije priveden, kazuje finska policija u priopćenju na koje se poziva Reuters. Pucnjava se dogodila u školi Viertola u Vantai, na periferiji glavnog grada Helsinkija, koja ima oko 800 učenika od sedam do 15 godina. Lokalno stanovništvo je zamoljeno da se drži dalje od tog područja.

Prema najnovijim informacijama, navodi BBC, napadač je 12-godišnjak, a ranio je troje djece, također 12-godišnjaka. Troje djece zadobilo je teške ozlijede te su prevezeni u bolnicu gdje je jedno od njih preminulo od zadobivenih ozljeda, prenosi Reuters. Nakon napada, dječak je pokušao pobjeći, no policija ga je ubrzo uhvatila na drugoj strani rijeke te su ga "mirno priveli", izvještavaju. Pod policijskim nadzorom je i oružje kojim je počinjen napad.

 

Osumnjičenik je u preliminarnom intervjuu priznao krivicu za napad. S obzirom na to da je premlad da ostane pod policijskim nadzorom, preuzet će ga centar za socijalnu skrb. Još nema informacija o motivu za napad, a dječak je pištolj navodno uzeo rođaku, javlja finska policija.

Finska je postrožila svoje zakone o oružju nakon dva napada u 2007. i 2008. godini, no poznato je da u toj zemlji živi velik broj lovaca i ljubitelja puški - prema posljednjim podacima, njih 430.000 od ukupno 5.5 milijuna stanovnika. Prema ministarstvu unutarnjih poslova, oni posjeduju oko 1,5 milijuna komada oružja.

Škola Viertola ima učenike od sedam do 15 godina, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Kao i u drugim finskim školama, djeca su se upravo vratila na nastavu nakon dugog uskrsnog vikenda. Osim 800 učenika, škola ima i oko 90 djelatnika.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Papa koji je volio Hrvatsku i Hrvate: Ovako je govorio tijekom posjeta

pucnjava u Finskoj
1/10

Komentara 4

ME
MediciKM
10:45 02.04.2024.

Sve vam je to moderan odgoj..samo dječja prava, dječja prava..blblblblaaaan..a obaveza nikakvih. Vjerujte mi, vratiti šibu u "kut kuće/škole" i biti će reda i u društvu. Obitelj, kao temelj društva u zapadnoj civilizaciji je postala sprdačina a bez obitelji nema ni zdravog društva.

DU
Deleted user
13:20 02.04.2024.

Da, vozač je u nesreći preminuo na mjestu, a dijete upucano u školi poginulo je u bolnici... Lijepi hrvatski jezik!

IG
IgorY
15:53 02.04.2024.

Mene recimo zanima je li to dijete Finac ili nije. Budući da to nitko ne govori vjerojatno nije, već se radi o djetetu tzv izbjeglica ili kako se već zovu. Ili se zbog političke korektnosti ne smije reći tko je to dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije