Pljušte optužbe

Puljak: Kerum je kriv što je potpisan štetni sporazum, a Baldasar i Opara jer ga nisu prijavili

Marijana Puljak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.04.2019.
u 14:03

Nakon što je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum optužio svog nasljednika Ivu Baldasara i SDP što nisu proveli sporazum kojeg je potvrdilo Gradsko vijeće na kraju njegovog mandata i stranke u postupku nisu obeštetili zamjenskim zemljištem i umanjenjem komunalne naknade, reagirali su iz stranke Pametno

Splitski političari nastavljaju se međusobno optuživati zbog ovrhe od 150 milijuna kuna koja se prijeteći nadvila nad Gradom Splitom, zbog izgubljene presude s dr. Veljkom Kneževićem i drugima za zemljište na TTTS-u.

Nakon što je bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum optužio svog nasljednika Ivu Baldasara i SDP što nisu proveli sporazum kojeg je potvrdilo Gradsko vijeće na kraju njegovog mandata i stranke u postupku nisu obeštetili zamjenskim zemljištem i umanjenjem komunalne naknade, reagirali su iz stranke Pametno.

Tvrde da ne nasjedaju na Kerumove spinove jer je Pametno u posjedu dokumenta koji potvrđuje da je Sporazum koji je tadašnji gradonačelnik Kerum predložio, a gradsko vijeće usvojilo – nezakonit.

– Srž ovog problema seže daleko u prošlost, no ono što je ključno je to da 2011. godine na snagu stupio Zakon o cestama koji dozvoljava Gradu da se uknjiži na sve gdje je uspostavljena javna prometnica. U posjedu smo odluke Ustavnog suda iz 2017. kojom je odbijena žalba dr. Kneževića na ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o cestama. Ustavni sud je tada odbio sve dotadašnje žalbe, među njima i dr. Kneževića – tvrdi Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kako tvrde u stranci Pametno dr. Knežević je zakočio Grad sa žalbama na infrastrukturne projekte pa 2012.godine dolazi do pregovora koji se zaključuju sporazumom koji Gradsko vijeće jednoglasno prihvaća, a 7.3. 2013. tadašnji gradonačelnikov opunomoćenik Jure Šundov potpisuje.

– Kerum je odgovoran jer je potpisan štetan sporazum, a njegovi nasljednici SDP-ov gradonačelnik Baldasar i HDZ-ov gradonačelnik Opara, odgovorni su jer cijeli slučaj nisu prijavili nadležnim institucijama. Ako se kojim slučajem pitate zašto, zato što su obojica trebali ruke Kerumovih vijećnika koji im daju potrebnu većinu u Gradskom vijeću! – zaključuje Marijana Puljak te još jednom poziva USKOK i DORH da temeljito istraže cijeli slučaj.

Komentara 5

NE
Neo001
16:45 06.04.2019.

Patuljak sa orlovskim nosem i pilećom pameti.

AF
afer
14:41 06.04.2019.

Puljak i pametno. Drveno željezo.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:09 06.04.2019.

Jel i ona spasila neko malo mace? Odnosno kada je zakazan termin za taj performans gdje ce sluuucajno biti hrpa novinara u blizini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije