POSAO ZA 12.000 KN MJESEČNO

Puljak nakon otkrića Večernjeg: Odmah se raskida sporni ugovor s tvrtkom Nelsona Borovine

Ivica Puljak
Ivo Cagalj/PIXSELL
13.01.2022.
u 18:02

Za angažiranje tvrtke Diversus d.o.o. od strane JU ŠO Split, gradska uprava saznala je na temelju jučerašnjeg medijskog upita te smo odmah po saznanju zatražili sve informacije o navedenom slučaju, priopćio je Ivica Puljak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak reagirao je na tekst Večernjeg lista u kojem smo otkrili kako je novizabrani ravnatelj Javne ustanove športski objekti, Gordon Cerjan, mimo znanja gradonačelnika, Upravnog vijeća ustanove i bez natječanja sklopio ugovor o suradnji na iznos od 12.000 kuna mjesečno s tvrtkom Nelsona Borovine koji je otišao iz iste ustanove u rujnu uz optremninu od 100.000 kuna.

Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti: 

Za angažiranje tvrtke Diversus d.o.o. od strane JU ŠO Split, gradska uprava saznala je na temelju jučerašnjeg medijskog upita te smo odmah po saznanju zatražili sve informacije o navedenom slučaju.

U ovom trenutku poznato je kako je ravnatelj JU ŠO Split Gordon Cerjan u okviru svojih zakonskih ovlasti, angažirao tvrtku Diversus d.o.o. koju zastupa direktor Nelson Borovina, u dva razdoblja: 24.11.2021.-31.12.2021. (Ugovor o poslovnoj suradnji 380/21) i 03.01.2022.-31.01.2022. (Ugovor o poslovnoj suradnji 1/22). Za navedeni angažman nije trebao niti je tražio suglasnost UV JU ŠO Split niti osnivača Grada Splita, a ugovorena cijena iznosila je 12.000 kn (PDV uključen u iznos) po ugovoru.

Unatoč tome što je navedeni angažman legalan i s aspekta struke potreban, smatramo spornim angažirati tvrtku bivšeg zaposlenika koji je prilikom odlaska u starosnu mirovinu dobio i otpremninu kao i svaki drugi zaposlenik, sukladno čl. 92 Pravilnika o radu Ustanove. S navedenim mišljenjem slaže se i Upravno vijeće koje je odmah po saznanju (danas) sazvalo elektronsku sjednicu na kojoj je donijelo odluku da zabranjuje daljnje sklapanje ugovora s tvrtkom Diversus d.o.o., po isteku Ugovora o poslovnoj suradnji 1/22 koji ističe 31.01.2022.

Vjerujemo da i ova situacija pokazuje da se gradska vlast ne miješa u svakodnevno poslovanje, ali i zapošljavanje u gradskim tvrtkama i ustanovama, već su direktori i ravnatelji naših tvrtki i ustanova samostalni i odgovorni pri donošenju poslovnih odluka, a na Upravnim vijećima i Nadzornim odborima je da reagiraju ukoliko uoče postupke koji nisu u skladu s politikom otvorenosti i transparentnosti koju gradska uprava provodi bez iznimke.

Komentara 11

Avatar southman
southman
19:15 13.01.2022.

A što cemo sa direktorom ??

VA
valerijan
20:57 13.01.2022.

E moj Splite na što si spao, na levu nesposobnu bagru

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:09 13.01.2022.

Kako se brisu komentari. HDZovcima mozes ovdje psovati sve od reda, te Anemicni, te Njonjo... itd. Samo ljevicaru se ne smijes ni malo podsmijati zbog silne licemjernosti. Odmah brisanje. Zivila nam lijeva filozofija i pravda, da neistomisljenici nikada ne zaborave kako njihova etika izgleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije