Reakcije na bijeg

Pupovac: Sasvim je jasno zašto je Sanader otišao još jednom

pupovac
Davor Višnjić/Pixsell
09.12.2010.
u 14:22

"Ove činjenice u neku su ruku na tragu onoga što se dosad događalo. S druge strane dosadašnje iskustvo njegova odlaska s premijerske dužnosti pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću."

Zahtjev za uhićenje, a kasnije i Sanaderovo napuštanje zemlje zatekli su SDSS-ova Milorada Pupovca. Kaže da je za to sve čuo tek kada je došao u Sabor.

– Ove činjenice u neku su ruku na tragu onoga što se dosad događalo. S druge strane dosadašnje iskustvo njegova odlaska s premijerske dužnosti pokazalo je da nema snage suočiti se s odgovornošću, realnošću, i da, nakon što je shvatio da u zemlji postoji dovoljno političke stabilnosti i da se politički odnosi u zemlji neće destabilizirati zato što se on vratio, očito nije shvatio da treba još jedanput otići bez odgovora i sasvim je jasno zašto je otišao – poručio je Pupovac.

Nezavisni zastupnik Furio Radin poručio je da se nalazimo pred moralnom katastrofom ako se stvarno dokaže da je Sanader pobjegao iz zemlje.

– S jedne strane imamo pravosuđe koje napokon radi svoj posao, s druge strane imamo određene institucije u državi koje dopuštaju da se i dalje pobjegne iz zemlje. To su dvije činjenice koje treba uzeti u obzir i treba tražiti odgovornost i onih koji su i u slučaju Glavaša dopustili da se iz zemlje pobjegne. Skidanje imuniteta za nas nije novost, ali je novost da je nekome dojavljeno da se skida i da je taj pobjegao iz zemlje – istaknuo je Radin.

Hebrang šokiran: Ima država mehanizme i za takve

Informacija da je Ivo Sanader napustio državu zatekla je predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Andriju Hebranga, koji je tek kratko nakon početnog šoka poručio da država ima mehanizme i za takve.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:35 09.12.2010.

sramota da nam srbi vladaju odlucivaju i rugaju nam se.....to je josipoviceva crvena hrvatska..........

OB
-obrisani-
18:06 09.12.2010.

Koliko mi se čini taj “vojvoda“ Pupavac je s tim istim Sanaderom bio u koaliciji, a sada je sa njegovom nsljednicima i mislim da bi mu bilo pametnije da komentira pikado natjecanja u Butanu nego ovo.

KR
Kronika
15:58 09.12.2010.

Mislim da je Pupovac posljednji čovjek koji ima nešto za komentirati. Bez uvrede, nema tu nacinalne mržnje,ali jedino taj pokvarenjak ne zaslužuje mjesto na Hrvatskoj sceni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije