SDP-SDSS

Pupovac: U Primorsko-goranskoj županiji 'pala sjena' na koaliciju

SDSS konferencija (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
02.05.2013.
u 18:48

SDP je za zamjenika župana iz redova srpske manjine izabrao P. Mamulu, člana SDSS-a, premda je stranka imala svoga kandidata, M. Erakovića, predsjednika SDSS-a te županije koji uživa, kako saznajemo, podršku većine SDP-ovaca

Na današnji, zadnji dan kada se predaju kandidacijske liste, Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a u Rijeci otkrio je strategiju izlaza njegove stranke u Primorsko-goranskoj županiji, gdje je, kazao je, na njihovu koaliciju s SDP-om pala svojevrsna sjena. Naime, SDP je za zamjenika primorsko-goranskog župana iz redova srpske nacionalne manjine izabrao Petra Mamulu, člana SDSS-a, premda je stranka imala svoga kandidata Milana Erakovića, predsjednika SDSS-a Primorsko-goranske županije koji uživa, kako saznajemo, podršku većine SDP-ovaca. Pupovac nije skrivao razočarenje ovakvim potezom, a na pitanje što je to zastalo u dogovoru s SDP-ovim kandidatom za župana Zlatkom Komadinom kazao je kako iskreno rečeno, ne zna.

– Bilo je više pokušaja da se postigne sporazum, ali se stvar otela kontroli, to kolegi Komadini nije trebalo, za javnost ovo nije dobar primjer političke dosljednosti, političkog morala, no to neće ugroziti odnose SDSS-a i SDP-a – kazao je Pupovac naglasivši kako se takvo što nigdje još nije dogodilo. U vrijeme kada je dobio poziv SDP-a, Mamula je bio član SDSS-a, no budući da o svojem potezu nije obavijestio vlastitu stranku, brzopotezno je isključen. Kao izlaz iz ove koalicijske "nevjere" ponudili su vlastitu strategiju. Dok na koalicijskoj listi SDP-SDSS kao kandidat za zamjenika župana ostaje Petar Mamula, na listi SDSS-a kao kandidat za župana bit će Milan Eraković.

– Fokusirat ćemo se na suradnju tamo gdje imamo koalicijski odnos – kazao je Pupovac uvjeren da će njihov kandidat Eraković dobiti podršku birača. 

>> Pupovac: Inicijativa za pijetetom još će više podijeliti Vukovar

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije