'IMA DRUGAČIJI PRISTUP'

Putin dao intervju Tuckeru Carlsonu i hvali njegovo izvještavanje

Russian President Putin chairs government meeting in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
Autori: Dino Brumec, Hina
08.02.2024.
u 08:27

Razgovor ruskog predsjednika i vrlo utjecajnog, ali kontroverznog američkog voditelja emitirao se na X-u

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je dao intervju američkom konzervativnom televizijskom voditelju Tuckeru Carlsonu jer je, tvrdi Kremlj, njegov pristup drugačiji od jednostranog izvještavanja tradicionalnih zapadnih medija. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se zapadni mediji više ni ne trude biti nepristrani u izvještavanju o Rusiji, te da stoga ne postoji želja Moskve da s njima više komunicira.

- Što se tiče zemalja kolektivnog Zapada, velike medijske mreže, TV kanali i velike novine ne mogu se pohvaliti čak ni da se trude biti nepristrani u svom izvještavanju - rekao je Peskov. - To su sve medijske kuće koje zauzimaju iznimno jednostranu poziciju. Naravno, nemamo želju komunicirati s takvim medijima, a to ni nema smisla jer je malo vjerojatno da bi bilo korisno - dodao je.

Upitan izravno zašto je Putin pristao na razgovor s Carlsonom, Peskov je odgovorio da se stav tog Amerikanaca ne slaže s velikim dijelom zapadnih medija. - Njegov stav je drugačiji od drugih. On nije ni na koji način proruski, niti proukrajinski – nego proamerički, no barem je u suprotnosti sa stavovima tradicionalnih anglo-saksonskih medija - rekao je Peskov. Intervju će najvjerojatnije će biti objavljen danas, piše ruska novinska agencija TASS.

POVEZANI ČLANCI:

Bivši voditelj Fox Newsa i desničarski komentator Tucker Carlson pohvalio se jučer da je dobio intervju s Putinom, koji gotovo da više i ne komunicira sa zapadnim medijima nakon ruske invazije na Ukrajinu koja je počela 24. veljače 2022. godine.

- Večeras smo u Moskvi. Ovdje smo kako bismo intervjuirali predsjednika Rusije Vladimira Putina. Očito je da postoje rizici za vođenje ovakvog intervjua. Pa smo o tome pažljivo razmišljali tijekom mnogo mjeseci - kaže Carlson u video snimci objavljenoj na društvenim mrežama. Carlson, kojeg kritičari optužuju zbog zapaljive retorike i širenja navodnih teorija zavjere, rekao je da je dio njegove dužnosti “informirati ljude”.

- Dvije godine nakon početka rata koji preoblikuje cijeli svijet, većina Amerikanaca nije informirana - kazao je Carlson, okrivljujući “korumpirane” medije. Carlson je prošle godine otpušten sa svoje moćne pozicije u Fox Newsu zbog skandala i tužbi s kojima se kanal suočavao vezano uz neutemeljene tvrdnje o izbornoj prijevari. Ubrzo nakon toga, pokrenuo je vlastitu emisiju na društvenoj platformi X.

Carlsona se općenito smatra jednim od najutjecajnijih novinara u SAD-u, a na Fox Newsu je vodio tada najgledaniju emisiju u SAD-u. Poznat je po dobrim vezama s establišmentom Republikanske stranke, a posljednjih je godina usvojio i populističke politike koje je javno proklamirao u eteru.

To se odnosilo i na vanjsku politiku pa je vrlo često zagovarao proruske pozicije te je bio domaćin analitičarima koji su iznosili prokremaljske stavove. Nakon prelaska na X, još je snažnije krenuo tim smjerom.

VIDEO Ukrajinska obavještajna služba objavila snimke potapanja brodova pomorskim dronovima

Komentara 15

ST
Stvarnost2
13:31 08.02.2024.

Napokon da izadje na videlo i druga strana🤣🤣🤣

LA
Latigo
10:50 08.02.2024.

Kremaljski zlikovci se žale na pristranost zapadnih medija u vezi rata u Ukrajini, to je kao da se Hićo žalio na pristranost britanskih i američkih medija za vrijeme 2.sv.rata. Tko zna koliko je novaca ovaj lik dobio od Rusa za taj "intervju"...

PR
predragbabic1
10:37 08.02.2024.

intervjuisan je čovjek koji se nalazi na poternici Haškog suda za najgore zločine. Nešto tu nije u redu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije