Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRDAČAN SUSRET

Kim dobio rusku limuzinu, set za čaj i bodež: Evo koje darove su izmijenili Putin i sjevernokorejski čelnik

Russian President Putin visits North Korea
Foto: Gavriil Grigorov/REUTERS
1/36
19.06.2024.
u 13:08

Putin je Kimu poklonio prvu limuzinu Aurus u veljači ove godine, rekle su tada obje zemlje, što znači da sada ima najmanje dva vozila

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je sjevernokorejskom čelniku Kim Jong Unu rusku limuzinu Aurus, set za čaj i admiralski bodež, citirala je u srijedu ruska državna novinska agencija TASS riječi dužnosnika Kremlja. Putin je tijekom posjeta Pjongjangu zauzvrat dobio različita umjetnička djela koja ga prikazuju, uključujući biste, rekao je predsjednikov savjetnik Jurij Ušakov. Razdragano mnoštvo i raskošne svečanosti dočekale su Putina u glavnom gradu Sjeverne Koreje u srijedu, gdje je Kim Jong Un izrazio "punu potporu" ruskom ratu u Ukrajini i obećao jače strateške veze s Moskvom. 

Aurus Senat, retro stiliziran prema limuzini ZIL iz sovjetskog doba, službeni je ruski predsjednički automobil i Putin se u njemu vozio na svoju svečanu inauguraciju u Kremlju u svibnju. Kada je Kim posjetio istočnu Rusiju u rujnu prošle godine, Putin mu je pokazao jedno od crnih oklopnih vozila. Kim je sjedio pokraj Putina u automobilu i činilo se da uživa. Putin je Kimu poklonio prvu limuzinu Aurus u veljači ove godine, rekle su tada obje zemlje, što znači da sada ima najmanje dva vozila.

Vjeruje se da je Kim strastveni zaljubljenik u automobile. Ima veliku zbirku luksuznih stranih vozila koja su vjerojatno prokrijumčarena, budući da rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a zabranjuju izvoz luksuzne robe u Sjevernu Koreju. Viđen je u Maybach limuzini, nekoliko Mercedesa, Rolls-Royce Phantomu i Lexusu.

Visoki ruski dužnosnik rekao je prošlog mjeseca da će Rusija ove godine početi proizvoditi luksuzne automobile Aurus u bivšoj Toyotinoj tvornici u St. Peterburgu.

 

GALERIJA Zagrljaj od kojeg strahuje cijeli Zapad: Vladimir Putin stigao u Sjevernu Koreju
Russian President Putin visits North Korea
1/35

Komentara 3

NE
NenadNikolicCroatia
13:52 19.06.2024.

Ukrajina ima dodatne brige sa višim zapovjednim kadrom iz sovjetskog perioda koji ne poznaje modernu avijaciju. Osim nestručnih "proricanja" o brzini obuke ukrajinskih pilota došlo je i do operativnih grešaka zbog kojih je dio malobrojnog ukrajinskog zrakoplovstva bio uništen ruskim napadima na stajankama ukrajinskih aerodroma. Ruski trenutni "mirovni" zahtjevi su da Ukrajina treba prepustiti zauvijek područja koja je osvojila ruska vojska kao još dodatno oko 10% ukrajinskog ozemlja koje ruska vojska niti u trećoj godini rata nije osvojila. Znajući ruske apetite to znači da niti jedna država nebi pristala na takve uvjete "trenutnog mira" i to nije prihvatljivo niti Ukrajini. Izgleda da nova pruga koju Rusi ubrzano grade u Ukrajini ne ide preko Mariopola već sjevernije prema zapadu. Broj opkoljenih ruskih vojnika kod Vovčanska nije 400 već100-150, neki su se provukli a neki predali, a moguće su i prve procjene bile prenapuhane. Rusi ubrzano prebacuju teritorijalnu vojsku u Donbas što ukazuje na zbiljan problem ruske mobilizacije.

NE
NenadNikolicCroatia
13:32 19.06.2024.

Ukrajinci su raketirali luku Azov i tamošnju rafineriju "Azovprodukt" koju su oštetili i zapalili. Ruski izvori su javili da je srušeno skoro sve što je od avijacije napalo rafineriju ali požar je ugašen tek danas. Harkivska oblast, Rusi ubrzano grade rovove na ukrajinskom ozemlju. Očekuje se veliki napad iz Luganske oblasti gdje su Rusi koncentrirali pješačke, oklopne i motorizirane postrojbe najvjerojatnije za smjer napada prema gradu Borova. Pojavile su se kopije (a možda i originali???) izraelskih dronova u napadima na Ukrajinu. Unatoč pristranih prognoza obuka ukrajinskih pilota na američkim avionima je spora, kao što se i očekivalo na suluded procjene od čak 6 mjeseci do godine dana. Izgleda da je realnije da to bude najbrže 3 godine od početka preobuke za pilote s letačkim iskustvom i bez obuke cjelokupnih formacijskih postojbi. Tako da ovog ljeta možda koji avion s ukrajinskim pilotima preleti za Ukrajinu ali to je malo moguće. Izlaz je u pilotima drugih država s letačkim stažem na američkim borbenim avionima.

SI
siny
14:05 19.06.2024.

Potraga za ruskim limuzinama je ogromna, svi diktatori smireno cekaju na svoj primjerak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije