ZASTRAŠUJUĆE RAKETE

Putin opet prijeti Zapadu: Uskoro u Ukrajinu šaljemo zloglasnu Sotonu II

Sotona 2
Foto: Screenshot Youtube
1/3
21.06.2023.
u 20:32

Ruski lider dao je govor za vrijeme održane svečanosti povodom završetka vojne obuke u Kremlju, upozoravajući kako je ''njegova specijalna operacija u Ukrajini dala ruskoj vojsci neprocjenjivo iskustvo''

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je kako će ruski zloglasni projektili Sotona II. u bližoj budućnosti biti korišteni u Ukrajini. Ruski lider dao je govor za vrijeme održane svečanosti povodom završetka vojne obuke u Kremlju, upozoravajući kako je ''njegova specijalna operacija u Ukrajini dala ruskoj vojsci neprocjenjivo iskustvo''. 

Inače, Sotona II, izvornog naziva Sarmat, može nositi do 16 nuklearnih bojevih glava, a ima domet od 18.000 km. Svaka od raketa može se usmjeriti prema drugom cilju, a bojeve glave su snage do 750 kilotona, bomba bačena na Hirošimu bila je snage 15 kilotona, dakle 50 puta slabija od jedne Sarmatove glave. Radi se o raketi koja do Velike Britanije može doputovati za tek tri minute, prenosi Daily Mail, no posljednjih je mjeseci dolazilo do velikih odgoda po pitanju njenog razvitka. 

- Najvažniji cilj je razvoj nuklearne trijade koja je ključno jamstvo ruske vojne sigurnosti i globalne stabilnosti. Gotovo polovica naših postrojbi strateških ratnih snaga opremljena je najnovijim kompleksima Yarsa. Trupe su ponovno opremljene modernim raketnim sustavima - pohvalio se Putin. 

>> VIDEO Rusi na ukrajinske položaje poslali kamikaza tenkove

- U najbližoj budućnosti Sarmat će biti stavljen u borbenu dužnost, a obnavljaju se i arsenali zrakoplovnih i pomorskih komponenti strateških nuklearnih snaga - poručio je. 

Ovo nije prvi put da je Putin najavio stavljanje Sarmata na dužnost - isto je najavio u lipnju 2022. kada je najavio njihovo uvođenje u rat u Ukrajini do kraja godine, no to se nije dogodilo, a neka izvješća upućuju kako je održano i probno lansiranje u veljači koje je završilo neuspješno.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 38

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:59 21.06.2023.

Putin je Sotona.

BR
Brankko
21:25 21.06.2023.

Taj čovjek vp zaista je odlučio nastaviti sa svojom privatnom glupošću. A što je u posljednjih godinu i nešto dana učinio za boljitak pojedinaca stanovnika rusije? Pogotovo -- što je učinio onim stanovnicima Rusije, njih 15%, možda 20%, koji po narodnosti nisu Rusi.

Avatar MK3
MK3
22:54 21.06.2023.

Hoće li Patrijarh Kiril blagosloviti Sotonu2 i borca za rusko pravosravlje, Ramsana Kadirova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije