RAT U UKRAJINI

Putin poslao poruku Zapadu: 'Možete iskoristiti svoj utjecaj da prekinete strahote u Ukrajini"

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a meeting of the Council of Legislators at the Federal Assembly in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/6
03.05.2022.
u 17:05

Rusija niječe da njezine snage u Ukrajini čine ratne zločine i za pogibije civila okrivljuje ukrajinske nacionaliste i "neonaciste", što Kijev i Zapad odbacuju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u utorak telefonom o situaciji u Ukrajini s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom i pritom pozvao Zapad da izvrši pritisak na Kijev da prekine "strahote" koje se događaju u toj zemlji, prenijele su ruske novinske agencije. 

Putin je rekao Macronu da bi Zapad mogao pomoći da se prekine "ratne zločine i masovno granatiranje gradova i naselja u Donbasu", pri čemu stradavaju civili. 

VIDEO: Rusija planira službeno objaviti rat Ukrajini?

Rusija niječe da njezine snage u Ukrajini čine ratne zločine i za pogibije civila okrivljuje ukrajinske nacionaliste i "neonaciste", što Kijev i Zapad odbacuju.

"Zapad bi mogao pomoći da se prekinu te strahote utječući na odgovarajući način na vlasti u Kijevu i prekidom slanja oružja Ukrajini", rekao je, prenijela je agencija RIA. 

Putin je također francuskom kolegi rekao da je Moskva i dalje spremna na dijalog s Ukrajinom.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

Reporter Večernjeg Haidar Diab: Prijeti mi ološ koji kida glave, čovjek iza kojeg su tisuće leševa!

Komentara 10

MO
moreplovac
17:23 03.05.2022.

Putler bulazni sve više.

Avatar intimus500
intimus500
17:36 03.05.2022.

"Možete iskoristiti svoj utjecaj da prekinete strahote u Ukrajini" ...koje on izaziva ...ovo je bolesno

PR
prognanik
18:20 03.05.2022.

Tako govore svi zlocinci, za to sto rade okrivljuju zrtvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije