ORUŽJE DUGOG DOMETA

Putin poslao upozorenje: Ako NATO dozvoli ovo oružje Ukrajini, stići će naš odgovor

Russian President Putin attends press conference at the end of BRICS summit in Kazan
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/5
27.10.2024.
u 09:26

Ukrajinski predsjednik Zelenskij mjesecima moli saveznike Kijeva da dopuste Ukrajini da ispaljuje zapadne projektile dugog dometa, uključujući američke ATACMS i britanske Storm Shadows.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Moskva smišlja različite načine odgovora ako Sjedinjene Države i njezine saveznice u NATO-u dozvole Ukrajini da upotrijebi zapadno oružje dugog dometa za udare duboko u Rusiju, objavljeno je u nedjelju.

"(Rusko ministarstvo obrane) razmišlja o tome kako odgovoriti na moguće udare dugog dometa na ruski teritorij, ponudit će niz odgovora", rekao je Putin novinaru državne televizije Pavelu Zarubinu, prema video snimci objavljenoj na Zarubinovom profilu za razmjenu poruka u Telegramu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij mjesecima moli saveznike Kijeva da dopuste Ukrajini da ispaljuje zapadne projektile dugog dometa, uključujući američke ATACMS i britanske Storm Shadows, duboko na ruski teritorij kako bi se ograničila sposobnost Moskve za napade na njegovu zemlju.

Na pitanje Putinu jesu li zemlje NATO-a čule njegove prethodne izjave da bi takav potez države, koje opskrbljuju Kijev raketama dugog dometa, izravno uvukao u rat. "Nisu mi ništa rekli o tome, ali se nadam da su čuli", rekao je Putin. "Jer, naravno, i mi ćemo morati donijeti neke odluke za sebe."

Putin je rekao da je malo rano govoriti o tome kako točno, kada i gdje će Rusija odgovoriti, ali da će Moskva, ako budu odobreni udari dugog dometa, morati odgovoriti primjereno. Putin je rekao da samo osoblje iz zemalja NATO-a može upravljati specifičnom opremom koju Ukrajina želi jer Kijev nema potrebne stručnjake. "Ukrajinska vojska nije sposobna to učiniti samostalno, ne može", rekao je Putin.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Putin ima 14 jasnih meta: Ako doista posegne za nuklearnim oružjem, Rusija bi prvo gađala ove lokacije

Russian President Putin attends press conference at the end of BRICS summit in Kazan
1/26

Komentara 51

Avatar Moloh
Moloh
09:38 27.10.2024.

I šta će Putler napraviti, napasti Ukrajinu? 😂

MA
MarasG
09:43 27.10.2024.

Puteljkova izjava je samo jos jedna potvrda da NATO i saveznici trebaju,moraju i ucinit ce sve moguce da se Ukrajinu svim sredstvima pomogne u ratu kojeg vodi protiv agresora.Interes Europe i svijeta je da Ukrajinu treba opskrbiti svim oruzijem bez zadrske ako se zeli poraziti fasisticka ruska armada.

GN
GNKDZ1986
09:49 27.10.2024.

Putin postaje očajan i sve više sliči Martiću u srpnju 95-te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije