Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanci ljutiti

Putin potpisao: Amerikanci više ne mogu posvajati rusku djecu

'Russian President Vladimir Putin attends a ceremony to inaugurate a guesthouse for Russia's Christian pilgrims at a Jordan Valley site where many Christians believe Jesus was baptised on June 26, 20
AFP/Pixsell
28.12.2012.
u 11:57

Odluka je razljutila Amerikance, ali i Ruse koji tvrde da se djeca žrtvuju radi političkog cilja i da se ukida utočište tisućama tužne djece

Predsjednik Vladimir Putin potpisao je kontroverzan dokument kojim zabranjuje posvajanje ruske djece Amerikancima čineći tako odluku službenom u manje od 24 sata otkad je pristigla u njegov ured iz parlamenta, javlja CNN.

Odluka je razljutila Amerikance, ali i Ruse koji tvrde da se djeca žrtvuju radi političkog cilja i da se ukida utočište tisućama tužne djece. Samo nekoliko minuta nakon potpisivanja dokumenta Twitterom se počela širiti poruka "PutinJedeDjecu".

Također, zakon je spriječio desetke djece koja su već u procesu posvajanja u američke obitelji da napuste zemlju. Američki veleposlanik u Rusiji Michael McFaul rekao je da je iznenađen, ali i otvoren za dijaloge.

Proglašena mjera odmazda je za američki zakon kojim se traže sankcije za ruske dužnosnike koji su proglašeni kršiteljima ljudskih prava. Iz Bijele kuće izražavaju žaljenje zbog odluke tvrdeći da će zbog nje mnoga djeca izgubiti mogućnost da odrastaju u obitelji. SAD je jedna od najčešćih destinacija za posvojenu rusku djecu, a u posljednjih 20 godina više od 60.000 ruske djece tamo je pronašlo dom.

 

Komentara 5

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:18 28.12.2012.

Neka Obama sad zabrani posvajanje Američke djece od Rusa... hahaha

Avatar intimus500
intimus500
12:56 28.12.2012.

hahahaha ...

Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:43 28.12.2012.

Ovim zakonom su Rusi kaznili uglavnom vlastitu djecu koja će umjesto u bogatoj Americi odrastati u nekoj ruskoj prčiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije