ZANIMLJIV ODABIR

Putina pitali bi li za Rusiju bilo bolje da u Bijelu kuću uđe Biden ili Trump, on iznenadio odgovorom

FILE PHOTO: Russian President Putin attends a forum in Tula
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
14.02.2024.
u 23:18

Moskva će "surađivati s američkim čelnikom kojem američki narod da povjerenje, tko god to bio", poručio je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu da je njegov američki kolega Joe Biden "predvidljiviji" za Moskvu od suparnika Donalda Trumpa, ali da je Rusija spremna "surađivati" s pobjednikom predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama, tko god on bio.

Na pitanje novinara koji bi predsjednik bio bolji za Rusiju, Putin je odgovorio da bi to bio Biden jer je "osoba s više iskustva. Predvidljiv je, on je političar starog kova."

Ruski predsjednik je, međutim, odbio dati komentar na rasprave koje se u američkoj javnosti vode o Bidenovoj dobi. "Kad sam upoznao Bidena u Švicarskoj, doduše prije tri godine, već se govorilo o njegovoj nesposobnosti, ali ja o njoj ne mogu posvjedočiti", rekao je.

"Ono što treba sagledati jest politička pozicija i pozicija sadašnje (američke) vlade koja je izuzetno štetna i pogrešna", dodao je Putin. Moskva će "surađivati s američkim čelnikom kojem američki narod da povjerenje, tko god to bio", još je potvrdio.

VEZANI ČLANCI:

Američki predsjednički izbori održavaju se 5. studenoga ove godine, a vrlo je izgledno da će se na njima suočiti Biden i Trump.

VIDEO Trump: Mi smo na rubu trećeg svjetskog rata

Komentara 8

Avatar El Indio
El Indio
23:52 14.02.2024.

A da su Putina pitali bi li za Rusiju bilo bolje da pobjedi Boris Nadezdin na izborima...letjeli bi kroz prozor

FU
Fusnota
06:30 15.02.2024.

Profesor povijesti ujedno je i psiholog ,da nije i završio KGB školu uza sve to.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
07:17 15.02.2024.

Kako se mjeri količina pameti ? Po broju ubijenih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije