Pantsir

Dom ruskog predsjednika štiti moćno oružje: Sateliti uočili 'neobične objekte' kod njegove rezidencije

Peaceful Mission 2021 joint counterterrorism exercise by SCO member states
Foto: Gavriil Grigorov/NEWSCOM
1/5
17.07.2024.
u 23:44

Već više izvješća navodilo je kako su moćni sustavi Pantsir-S1 postavljeni u blizini Putinove rezidencije, a najnovija satelitska snimka dodatno ide toj tezi u prilog

Novi sustav protuzračnog obrambenog sustava štiti jednu od rezidencija ruskog predsjednika Vladimira Putina u zapadnoj Rusiji, dok Ukrajina nastavlja svoju kampanju lansiranja eksplozivnih dronova preko granice duboko na ruski teritorij, pokazali su novi izvještaji. Satelitske snimke, koje je u ponedjeljak objavila ruska služba Radio Slobode, koju podržava SAD, čini se da prikazuju sustav protuzračne obrane Pantsir-S1 "instaliran na tornju" otprilike dvije milje od jedne od rezidencija vođe Kremlja u Valdaiju. Snimke su datirane na 6. svibnja, izvijestio je medij.

Snimke također prikazuju neidentificiranu tehnologiju na toj lokaciji, a nagađa se da bi to mogli biti projektili dugog dometa. Nexta je pak zasebno izvijestila u ponedjeljak da je locirala dva dodatna sustava protuzračne obrane sjeveroistočno od Valdaija, prenosi Newsweek

Inače, Putinova rezidencija u Valdaiju, gradu u ruskoj Novgorodskoj oblasti, jedna je od nekoliko domova ruskog vođe. Službene rezidencije izvan glavnog grada Moskve uključuju Bocharov Ruchey, u crnomorskom gradu Sočiju. Izvještaj koji je prošle godine podijelio ukrajinski medij Kyiv Post tvrdio je da je sustav Pantsir instaliran blizu rezidencije vođe Kremlja u Valdaiju.

POVEZANI ČLANCI:

Fotografije koje su kružile društvenim mrežama u siječnju 2023., također su pokazivale sustave Pantsir na krovovima u Moskvi, uključujući zgradu koju koristi rusko Ministarstvo obrane. Uz to, blog VChK-OGPU, koji tvrdi da ima unutarnje informacije iz ruskih sigurnosnih snaga, izjavio je u siječnju da je neimenovani izvor tvrdio da su sustavi Pantsir premješteni iz ovih područja kako bi zaštitili "posebno važan" objekt u Valdaiju.

Sustavi Pantsir su sustavi protuzračne obrane kratkog do srednjeg dometa, obično se koriste za obaranje zrakoplova ili helikoptera, kao i nekih projektila ili manjih prijetnji poput dronova.

>> VIDEO Biden Zelenskog predstavio kao Putina, reakcija Zelenskog govori sve

Komentara 16

Avatar pendreck
pendreck
08:20 18.07.2024.

Putlek će ionako sasvim slučajno pasti kroz prozor iz Kremlja...ne pomaže tu pzo

SE
Serengeti
11:39 18.07.2024.

Jaka vijest... nego, u zadnje vrijeme nema vijesti kako Ukrajinci napreduju na bojištu. Valjda im je sada krenulo nakon nakon što su imali pauzu od 6 mjeseci da nisu dobivali milijarde u oružju od SAD-a već samo milijune eura u oružju od svih drugih "zapadnih" zemalja. Sada kad već 4 mjeseca dobivaju opet milijarde u oružju valjda su osvojili neki grad ili makar selo?

Avatar rubinet
rubinet
10:56 18.07.2024.

"Dom ruskog predsjednika štiti moćno oružje"...A štiti li moćno oružje dom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije