regularnost prijave

Putinovu protivniku prijeti zabrana kandidature na izborima

Grigory Yavlinsky
AFP/PIXSELL
23.01.2012.
u 22:09

Ako Yavlinsky bude isključen iz utrke za predsjednika, značit će to da je Vladimiru Putinu otvoreniji put za osvajanje više od 50 posto glasova već u prvom krugu izbora koji će se održati 4. ožujka 2012. godine.

Vođa ruske liberalne opozicije Grigory Yavlinsky (59) mogao bi ispasti iz utrke za ruskog predsjednika zbog neregularnosti u registracija kandidature, piše Reuters.

Ankete mu nisu davale velike šanse, a ako se ustanovi da je četvrtina od čak dva milijuna potpisa građana koje je Yavlinsky prikupio za kandidaturu neispravna, izgubit će ih u potpunosti. Bila bi to pljuska u lice svim prosvjednicima koji su posljednjih mjeseci na ulicama ruskih gradova zahtijevali pravedne izbore i reformu političkog sustava u Rusiji.

Središnja izborna komisija izdala je službenu obavijest kako će o regularnosti njegove kandidature odlučiti do kraja sljedećeg tjedna. Ako Yavlinsky bude isključen iz utrke za predsjednika, značit će to da je Vladimiru Putinu otvoreniji put za osvajanje više od 50 posto glasova već u prvom krugu izbora koji će se održati 4. ožujka 2012. godine.

- Ovo je u potpunosti politička odluka - komentirao je ogorčeni vođa liberala i suosnivač stranke Yabloko potez izborne komisije.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:29 23.01.2012.

tako se to radi...

JS
ja sam gladan
23:09 23.01.2012.

Tko je na čelu Putinove \"građanske akcije\"? Tako da znamo tko je maknuo Yavlinskyog.

OB
-obrisani-
22:17 24.01.2012.

Živeo Vladimir Vladimirovič PUTIN!!! Bravo majstore nad majstorima, mlad majore nad majorima!!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije